Banner 980x90

Kādēļ lāzera printeris ir labākā izvēle?

Tiem, kas ir izmēģinājuši tintes printerus, noteikti zinās, cik kaitinoša ir to lēnā darbība, tāpat regulāri jāuzpilda vai jāiegādājas jauni kārtridži un mēdz gadīties citas problēmas, piemēram, kad lapa printēšanas procesa vidū iestrēgst un tiek sabojāta. Aiztaupi sev visa šīs ķibeles, iegādājoties kvalitatīvu lāzera printeri, kas izceļas ar vairākām priekšrocībām. 
Lai arī daudziem šķiet, ka lāzerprinterus lielākoties izmanto uzņēmumos un iestādēs, kur nepieciešams printēt lielu dokumentu apjomu, patiesībā šīs ierīces ir ļoti daudzpusīgas un piemērotas dažādiem mērķiem. 

Printera toneris kalpo ilgāk, nekā Tev šķiet
Arī Tu noteikti esi dzirdējis, ka tintes printeros drukāšanai tiek izmantoti kārtridži savukārt lāzerprinteros iebūvēta cita tehnoloģija – toneri. Tie sastāv no melna vai krāsaina pulvera, kurā ir pretēji lādētas krāsvielu daļiņas. Drukāšanas laikā tās būtībā tiek piekausētas pie papīra, kas izskaidro to, kādēļ no lāzerprintera iznāk ļoti siltas lapas. 
 
Tintes kārtridži izbeidzas diezgan ātri, turklāt arī to derīguma termiņi ir salīdzinoši īsi. Savukārt tonera kārtridži var stāvēt bez lietošanas pat vairākus gadus un pēc tam tikt izmantoti. Tajos esošais pulveris ir pietiekami labi noslēgts, lai ārējās vides apstākļi to neietekmētu, tādēļ lāzerprinteris ir prātīga izvēle tiem, kuri printēšanu veic reti, piemēram, skolas vajadzībām. Augstākās cenu kategorijas tintes kārtridži pietiek aptuveni 300 lapu izdrukāšanai, bet ar tonera kārtridžu iespējams izprintēt pat vairākus tūkstošus lapu. Šī ir ļoti liela atšķirība. 

Lāzerprinteru lietošana ir lētāka
Ir cilvēki, kuri uzskata, ka lāzerprinteru izmantošana izmaksā ļoti dārgi, taču patiesībā, salīdzinot ar tintes printera lietošanas izmaksām, lāzera modeļi ir līdzīgā izmaksu kategorijā un pat nereti nodrošina mazāk izdevumu. Piemēram, ja tu izpētītu interneta veikalā 220.lv piedāvājumu, redzētu, ka šeit iespējams iegādāties labas kvalitātes Brother lāzerprinteri par mazāk nekā 100 eiro, un šis ir labs ieguldījums lietošanai vairāku gadu garumā. Tāpat 220.lv pieejami arī citi lieliski lāzerprinteri par 200 eiro un arī augstāku cenu. Šie modeļi parasti izceļas ar dažādām papildu iespējām, piemēram, bezvadu savienojumu, AirPrint vai pat drukāšanu uzreiz no mākoņservisa. 
 
Jāpiemin, ka vienai lapai, kas drukāta ar tonera kārtridžu, ir lielāka vērtība. Piemēram, iegādājoties HP 300 tintes kārtridžu komplektu par 34 eiro, tu varēsi izprintēt aptuveni 200 lapu, kas nozīmē, ka vienas lapas izdrukāšana izmaksās 0,17 eiro. Savukārt, iegādājoties klasisku Brother melno toneri par 71 eiro, būs iespēja izdrukāt ap 3000 lapām, kā rezultātā vienas lapas izmaksas būs nieka 0,02 eiro. 
 
Tas nozīmē, ka, lai arī toneru kārtridži parasti maksā vairāk nekā tintes kārtridži, tas ir ieguldījums ilgtermiņā, kas ļauj ietaupīt naudu. 

Lāzera printeri darbojas daudz ātrāk
Ja printēšana tiek veikta mājās, tad ātrums parasti nav galvenais kritērijs, kas ietekmē printera izvēli. Taču noteikti ir vērts zināt, ka lāzerprinteri spēj nodrošināt augstāku printēšanas ātrumu nekā vairums tintes modeļu. Vidēji tās var būt no 6 līdz 24 lapām minūtē. 

Nav daudz iemeslu, kādēļ pirkt tintes printeri
Vairumam cilvēku darbošanās ar tintes printeriem šķiet pārāk sarežģīta, dārga un laikietilpīga. Ja vien Tev nav regulāri jādrukā augstas kvalitātes attēli vai grafiki, lāzerprinteris būs piemērota izvēle. Un pat tad, ja kādreiz Tev būs nepieciešams izdrukāt krāsainu dokumentu vai foto, augstāko kvalitāti Tev nodrošinātu profesionāls foto salons, kur veic šāda veida drukāšanu. Pārējos gadījumos lāzerprinteris spēs lieliski pildīt savu uzdevumu.

Ienāc 220.lv un apskati daudzveidīgos printeru modeļus jau šodien!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)