Banner 980x90

Kādēļ mūsdienās izvēlēties stacionāro datoru?

Laikmetā, kad gandrīz katram pasaules attīstīto valstu iedzīvotājam ir portatīvais dators, daudzi uzdod jautājumu – kādēļ cilvēki joprojām iegādājas stacionāros datorus? Tie taču ir smagi, neparocīgi, aizņem daudz vietas un tos nevar pārvietot. Tomēr izrādās, ka ir vairāki iemesli, kādēļ tev iespējams nepieciešams tieši stacionārais dators. Par tiem stāsta informāciju tehnoloģiju uzņēmums "Capital".

Stacionārie datori šķietami ir mazāk populāri nekā portatīvie datori, jo tiem papildus datora korpusam nepieciešams iegādāties monitoru, tastatūru un peli, turklāt tas viss ir savienots ar daudziem vadiem. Šī konstrukcija aizņem daudz vietas. Tāpat, ja nepieciešama kamera, mikrofons vai skaļruņi, – tas ir jāiegādājas un jāuzstāda atsevišķi. Tomēr stacionāros datorus cilvēki turpina izmantot, kā arī ražotāji attīstīt un pilnveidot. Lasi rakstu un uzzini, kāpēc stacionārais dators var būt iespējams piemērotākais variants tieši tev!

Stacionārais dators darbam
Izmanto izcilu, lielu monitoru! Tā kā stacionārajam datoram monitors ir jāiegādājas atsevišķi un tā izmērs nav piesaistīts paša datora izmēram, visbiežāk cilvēki izvēlas iegādāties lielāku monitoru nekā tad, ja tiktu izmantots portatīvais dators ar iebūvēto monitoru. Tas labvēlīgi ietekmē cilvēka redzi, palīdzot acīm tik ātri nenogurt, kā arī ir noderīgs darbā ar lielu informācijas apjomu.

Tāpat arī gadījumā, ja jāmaina pats dators, var turpināt izmantot iepriekšējo monitoru, kas ir finansiāli izdevīgi.

Par labu stacionārajiem datoriem ir arī fakts, ka portatīvie datori ir vairāk pakļauti kritieniem, saplīšanai un nozaudēšanai pārnēsāšanas dēļ, radot risku sabojāt datoru un zaudēt informāciju, ja tā netiek saglabāta datu mākonī. 

Kā arī, izmantojot stacionāro datoru darba vajadzībām birojā, tas samazina iespēju turpināt strādāt savās brīvajās stundās (jo darbu vairs nav tik ērti "paņemt uz mājām") un pozitīvi ietekmē veselīgu darba ritma saglabāšanu.

Labāks mēdz būt lētāks
Bieži viena un tā paša zīmola stacionārie un portatīvie datori ir līdzīgās cenās. Tomēr cenas un kvalitātes attiecībā, stacionārais dators var izrādīties daudz izdevīgāks. Nereti tieši šajās iekārtās procesors un video karte ir daudz jaudīgāka, kas lieti noder, ja datoru izmanto attēlu apstrādei vai, piemēram, spēlējot datorspēles. Jāņem vērā, ka patiešām jaudīgi stacionārie datori būs lētāki nekā tās pašas jaudas portatīvie datori. Kā arī ekrāna vai tastatūras saplīšanas gadījumā salabot vai nomainīt stacionārā datora detaļu būs daudz izdevīgāk, nekā šīs pašas procedūras veikt portatīvajam datoram. 


Dzīve kā spēle
Ja tev patīk iegremdēties datorspēļu pasaulē un labprāt dodies dažādās virtuālās cīņās, stacionārais dators visdrīzāk ir tava labākā izvēle. 
Lai datorspēle ritētu raiti un patīkami, ļoti svarīgas ir piemērotas datora detaļas, tajā skaitā procesors un video karte, kā arī nevar aizmirst par dzesēšanas sistēmu. Atšķirībā no portatīvā datora, izmantojot stacionāro datoru, ir ļoti ērti visas vajadzīgās detaļas pēc izvēles apvienot vienā ierīcē. Stacionārajā datorā arī iespējams ievietot jaudīgu un izmērā lielāku dzesēšanas sistēmu, kas nodrošinās optimālu procesora un video kartes darbību.

Tas nenozīmē, ka portatīvo datoru nevar izmantot datorspēļu spēlēšanai. Var! Bet jāatceras, ka, lietojot stacionāro datoru, iegūsti vairākas priekšrocības ar kurām portatīvais dators nevar sacensties – parocīgu detaļu nomaiņu un uzlabošanu, izcilu dzesēšanas sistēmu un labāku cenu.

Ikdienas darbam stacionāro datoru, ārpus mājas gadījumiem – portatīvo
Daudziem patīk datorus vai planšetdatorus ņemt līdz ceļojumos, dodoties pie dabas vai studentu gadījumā – uz universitāti. Tas ir ērti gan lai veiktu pierakstus, gan skatītos video vai sērfotu internetā.

Tomēr, ja mājās ir tehniski jaudīgs stacionārais dators, šādiem gadījumiem, kad jādodas ārpus mājas, var apsvērt iegādāties lētāku portatīvo ierīci. Tādējādi nav nepieciešams ņemt līdzi dārgu tehniku, kurā glabājas visa svarīgā informācija, un baidīties par to nozaudēšanu, sabojāšanu vai nozagšanu. Tas nāks par labu gan dvēseles mieram, gan maciņam.

Stacionārais dators – īstā izvēle?
Stacionārais dators ir specifiska izvēle, kas ne vienmēr būs pirmā mūsdienu mobilajā pasaulē, kad iespējams strādāt no jebkuras vietas ne tikai pilsētā, bet arī pasaulē. To nav iespējams pie pirmās vēlmes iemest somā, un tam nepieciešams atbrīvot atsevišķu vietu mājās vai birojā.

Tomēr dažkārt, apdomājot savus datora lietošanas paradumus, var nonākt pie secinājuma, ka stacionārais dators ir labākais risinājums. Gadījumā, ja portatīvo datoru izmanto tikai pie viena galda vai tikai birojā, ja labprāt strādātu ar jaudīgāku datoru nekā šobrīd, bet nevēlies pārmaksāt, vai ja vēlies uzlabot savu datorspēļu pieredzi, ir vērts apsvērt stacionārā datora iegādi. 

Katram gadījumam ir savs risinājums! Šī vairs nav cīņa par to, kas labāks – stacionārais vai portatīvais dators. Jāizvērtē, kas ir piemērotāks attiecīgajai situācijai. Izvēlies sev atbilstošāko!
  

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)