Banner 980x90

Kas nepieciešams veiksmīgai Līgošanai dabā

Līgo svētku svinēšana dabā izdosies pat lietū, ja svinētāji rūpīgi sagatavosies. Daudzi šiem svētkiem vajadzīgo gādā laikus, bet citi tikai pa ceļam uz līgošanas vietu, liecina veikalu tīkla "K-rauta" vērojumi. Populārākās preces ir kokogles, pretodu līdzekļi un vienreizlietojamie trauki.

Kad izvēlēta līgošanas vieta, jāieplāno, kur būs ugunskurs, svētku galds, ja nepieciešams, deju placis un telšu vieta. Tāpat der atcerēties izveidot nojumi, lai būtu iespēja paslēpties no lietus, iesaka veikalu tīkla "K-rauta" dārzkopības konsultante Vēsma Dzintare. Svarīgi ir laicīgi ierīkot vietu atkritumiem, lai pēc svinībām atstātu sakoptu apkārtni. Nakti pavadot pie dabas, komfortam noderēs saliekamie krēsli, kas ir viegli un ērti pārnēsājami. Dažāda veida vieglas konstrukcijas āra galdi noderēs izbraukumam un vēlāk kā dārza mēbeles ikdienai.

Galda servēšanai vispraktiskāk ir izmantot vienreizējos traukus, jo tie aiztaupīs laiku mazgāšanai. "Pieejami gan vienkārši, gan dekoratīvi vienreizlietojamie trauki, galdauti, kā arī dažādi grozi, galda piederumi, salvetes. Tāpat noderēs grilu un tam nepieciešamie piederumi, kā arī kokogles vai skaldīta malka, degmaisījums. Ja dodaties ārpus mājām, līdzi ņemt var saliekamos grilus, kuri būs viegli svarā un arī salīdzinoši maz maksās. Nelielai ģimenei vai dažiem draugiem varbūt pietiek pat ar vienreiz lietojamo alumīnija grilu," stāsta veikalu tīkla "K-rauta" dārzkopības konsultante Vēsma Dzintare. Interesants šī gada jaunums ir ugunskurs - bērza celms, kuru ir iespējams novietot un dedzināt jebkur.

Lai arī Jāņu nakts ir gaiša, tomēr, ja svin dabā, ir labi padomāt par svecēm vai lāpām. "Praktiskas ir pret odu sveces, jo papildus aizsardzībai, tās radīs gaismai un noskaņu," stāsta veikalu tīkla "K-rauta" dārzkopības konsultante Vēsma Dzintare. No lietus pasargās vienreizlietojamie lietus mēteļi. Tie ir pieejami salocīti – pat kabatā ieliekami.

Tādas lietas kā kamīna sērkociņi, lukturītis, ledus kaste, pretodu līdzeklis un citi sīkumi var izrādīties ļoti noderīgi. Jāatceras, ka bērniem paredzēts speciāls pretodu un pretērču līdzeklis. Pirms svētkiem veikalu tīklā "K-rauta" svētku noformējumam un dāvanām pircēju iecienītas ir margrietiņas, kā arī citi ziedi un iekaramos podos.

Līgo svētki būs jautrāki, ja padomāsiet arī par dziedāšanu, mūziku, aktīvām nodarbēm gan lieliem, gan maziem svinētājiem. Piemēram, tās var būt arī sportiskas aktivitātes, kur noderēs bumba un citas spēles. Lai paši mazākie līgotāji mierīgi atpūstos no svētku kņadas, vecāki labprāt sarūpē drošības austiņas jeb dzirdes aizsarglīdzekli bērniem, atklāj veikalu tīkla "K-rauta" dārzkopības konsultante Vēsma Dzintare. Savukārt līgotājiem nakšņot ārpus telpām ir vienkārši, ja izvēlēta kvalitatīva telts, telts paklājiņš un guļammaiss.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)