Banner 980x90

Ķirsis: Likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu ir vienīgais veids, kā apturēt korupcijas sērgu galvaspilsētas vadībā

Rīga, 18.dec., LETA. Likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu ir vienīgais reālais risinājums, kā apturēt korupcijas sērgu galvaspilsētas vadībā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pauda Rīgas domes opozīcijas deputāts Vilnis Ķirsis (V).

Viņš atzina, ka, lai arī domes opozīcija ir sagatavojusi demisijas pieprasījumu Rīgas mēram un tas jau iekļauts rītdienas, 19.decembra, sēdes darba kārtībā, pastāv cerība, ka problēmu ar korupciju galvaspilsētas vadībā jau šodien risinās valdība, atbalstot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto, pēc nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK kongresā pieņemtā rosinājuma sagatavoto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu.

"Korupcijas sērga ir pārņēmusi Rīgas domi, un vienīgais veids, kā to mainīt, ir ārkārtas vēlēšanas, pretējā gadījumā vēl divarpus gadus - līdz nākamajām vēlēšanām - rīdziniekiem būs vienkārši jānoskatās," pauda Ķirsis.

Pēc Ķirša domām, Andra Amerika (GKR) atkāpšanās no Rīgas vicemēra amata neko nemainīs, jo viņš paliek galvaspilsētas domē kā deputāts, turklāt arī turpina ieņemt labi atalgotu amatu Rīgas brīvostas valdē.

Kā ziņots, saistībā ar "Rīgas satiksmes" korupcijas skandālu pirmdien par atkāpšanos no amata paziņoja Ameriks. Viņš skaidroja, ka šādu soli sper, jo apstākļos, kad notiek izmeklēšana par konkrētiem likumpārkāpumiem Rīgas domē, viņa, Rīgas domes un GKR reputācija ir apdraudēta.

Rīgas domes opozīcija tikmēr uzskata, ka no amata būtu jāatkāpjas arī Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S).

Tikmēr VARAM sagatavojusi likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, kurš jau iesniegts izskatīšanai valdībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)