Banner 980x90

Klāt vasaras riepu laiks

Marts atnāk ne tikai ar sauli un pavasara dvesmu, tas atnāk arī ar kādu ziņu autovadītājiem – no 1. marta līdz 1. decembrim Latvijā atļauts braukt ar vasaras riepām. Taču tas nav likums, tas ir tikai ieteikums, jo galvenais nav vadīšanās pēc ieraksta kalendārā, bet gan pēc laika apstākļiem. Lielākā daļa  riepu ražotāju un speciālistu domā, ka vislabāk vasaras riepu maiņu veikt tad, kad termometra stabiņš rāda virs +7 grādiem.

Protams, sākoties vasaras riepu sezonai, tas nenozīmē, ka obligāti jāpērk atkal jaunas riepas. Ir jāņem vērā vairāki faktori, lai izsecinātu  iztiksim ar vecām vai pirksim jaunas? Ir jāpievērš uzmanība riepu nodiluma pakāpei, ražošanas gadam un uzglabāšanas apstākļiem. Lietpratēji iesaka nelietot riepas, kas nokalpojušas vairāk nekā 10 gadus. Izgatavošanas datums norādīts uz riepas ar četrciparu skaitli  nedēļu gadā, kurā riepas izgatavotas, apzīmē pirmie divi cipari, savukārt otrie – riepu izgatavošanas gadu. Protams, liela nozīme ir arī riepu uzglabāšanai  tās ieteicams uzglabāt ēnainā un vēsā vietā.

Taču, ja jūs vēlaties iegādāties jaunas vasaras riepas, jāņem vērā vairāki faktori. Pats svarīgākais ir tikt skaidrībā, pa kādiem ceļiem trauksieties. Kad tas ir noformulēts, konsultējaties ar riepu speciālistiem, kuri ieteiks labāko variantu.  

Protams, visi autobraucēji labprāt nopirktu vislabākās vasaras riepas par viszemāko cenu, tomēr būtu naivi uz to cerēt. Ja budžets atļauj, varat droši pirkt Premium riepu ražotāju Michelin, Pirelli, Goodyear u.c. jaunākos modeļus. Rēķinieties, ka maciņš kļūs plānāks par vairākiem simtiem.

Ja nu tomēr nav plānoti tik prāvi izdevumi, varat izmantot alternatīvas – te gan vislabāk konsultēties ar riepu servisa speciālistiem.

Ir arī iespēja iegādāties ķīniešu ražotās vasaras riepas. Pēdējos gados gan tās kļuvušas labākas, bet vēl arvien tām ir savi plusi un mīnusi. Naudas ziņā gan ietaupīsit, bet ir jāprot gudri izvēlēties, lai šis ietaupījums patiesi atmaksātos, nevis iegrieztu divkārtīgi. 

Lai vai kādas riepas jūs izvēlētos, vislabāk tās iegādāties tur, kur tiek piedāvāts pilns serviss – lai gan ziemas, gan vasaras vietas pērkat vienuviet, turpat arī tās varat uzstādīt, nepieciešamības gadījumā saņemt tās ar piegādi, iegādāties arī diskus un saņemt arī remonta vai montāžas pakalpojumus visdažādākajās situācijās. Izvēloties īsto riepu servisu ar pieredzējušiem profesionāļiem, jūs būsiet ieguvis sadarbības partneri, kas nāks par labu gan jūsu autiņam, gan sirdsmieram. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)