Banner 980x90

KNAB kriminālprocesā par RS veiktajiem iepirkumiem netiek izmeklēta 800 000 eiro kukuļošana

Rīga, 13.dec., LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kriminālprocesā par "Rīgas satiksmes" (RS) veiktajiem iepirkumiem netiek izmeklēta 800 000 eiro kukuļošana.

KNAB aģentūrai LETA skaidroja, ka birojā izmeklēšanā ir viens kriminālprocess par RS iepirkumiem. Šis kriminālprocess novembrī sākts pēc KNAB iniciatīvas un izmeklēšanā ir notikusi sadarbība ar Polijas Pretkorupcijas dienestu (CBA).

KNAB izmeklētajā kriminālprocesā tika aizturētas sešas personas, savukārt CBA izmeklētajā kriminālprocesā Polijā aizturētas divas personas.

KNAB patlaban izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju nesniegs, tostarp, neatklājot Krimināllikuma pantus, pēc kuriem sākts kriminālprocess, taču apliecina, ka lietā netiek izmeklēta 800 000 eiro kukuļošana, ko savā preses paziņojumā minējis CBA, kura lietvedībā ir cits kriminālprocess.

"CBA lietvedībā ir pilnīgi cits kriminālprocess, un vienīgā saikne ar KNAB izmeklēto kriminālprocesu ir tajā, ka daļa no KNAB lietā iesaistītajām personām ir saistītas ar CBA izmeklēto lietu," norādīja birojā.

CBA paziņojumā teikts, ka Polijas dienesta un Latvijas KNAB kopīgas starptautiskas izmeklēšanas laikā Rīgā aizturēti cilvēki, kas palīdzējuši slēpt kukuli 800 000 eiro apmērā. Paziņojumā norādīts, ka Rīgā KNAB aizturējis cilvēkus, kas palīdzējuši slēpt kukuli 800 000 eiro apmērā saistībā ar teju 200 autobusu un trolejbusu piegādi Rīgai. Konkursus 2013.-2016.gadā organizēja RS.

Kā pavēstīja Polijas pretkorupcijas dienesta pārstāvis Bjalistokas pilsētā, šie 800 000 eiro bija jāmaksā mazās daļās, maskējot tos kā maksājumus par fiktīviem konsultāciju pakalpojumiem caur virkni filiāļu Latvijā, Kiprā, Honkongā un Ķīnā, pirms tie nonāktu Rīgā.

Savukārt KNAB Latvijā aizturējis uzņēmēju Māri Martinsonu, RS infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoru Igoru Volkinšteinu, Čehijas uzņēmuma "Škoda Transportation" amatpersonu Vladislavu Kozaku, SIA "Alkom-Trans" līdzīpašnieku Aleksandru Krjačeku, kurš ziedojis naudu Rīgas domes valdošajai partijai "Saskaņa", un vēl divas personas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)