Banner 980x90

Ko labāk izvēlēties – elektrisko vai benzīna malkas skaldītāju?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Malkas skaldītāji nav pāris gadu vecs izgudrojums. Kā izrādās, tas patentēts jau 1959. gadā un kopš tā laika ir pilnībā pārveidojis malkas sagatavošanas procesu gan mājsaimniecībās, gan ražotnēs. Un, protams, nevar arī nepieminēt ieguvumus cilvēku veselībai, it īpaši, runājot par muguras sāpēm, kuras nereti moka cilvēkus, kas skalda un zāģē malku ar tradicionālajiem instrumentiem. 

Iegādājoties malkas skaldītāju pirmo reizi, daudziem pircējiem rodas grūtības izlemt, kuru no veidiem izvēlēties – elektrisko vai benzīna. Katram no modeļiem ir savas priekšrocības un trūkumi. Lai saprastu, kuram dot priekšroku, par tiem vispirms jāuzzina vairāk informācijas, tādēļ, ja vēlies to izdarīt, turpini lasīt. 

Izvēloties īsto modeli, domā par to, kur to izmantosi
Ja vēlies iegādāties malkas skaldītāju, tev vispirms jāsaprot, vai to izmantosi tikai ārā, vai arī plāno skaldīt malku garāžā, šķūnī vai zem nojumes. Šie jautājumi ir svarīgi, lai saprastu, kādi drošības noteikumi jāievēro, strādājot ar iekārtu. Piemēram, izvēloties benzīna skaldītāju, jāņem vērā, ka, strādājot ar to norobežotā vidē, gaisā uzkrāsies izmeši – CO jeb tvana gāze. Tieši tāpēc lietot šādu iekārtu iekštelpās nav prātīgi. Savukārt elektriskie modeļi šim mērķim būs pilnībā piemēroti. Tie savas darbības laikā nerada kaitīgas gāzes. Tiesa, jāņem vērā, ka šādas iekārtas darbībai nepieciešams pastāvīgs elektrības pieslēgums. 

Kādu malkas skaldītāju pirkt – dārgāku vai lētāku?
Cena vienmēr ir nozīmīgs faktors, kas ietekmē to, kādas preces iegādājamies. Lai kā arī mēs vēlētos, gandrīz vienmēr mūsu budžets ir ierobežots, un savas izvēles jāpakārto tieši tam. 

Kas attiecas uz malkas skaldītājiem, ja esi sapratis, ka tas patiešām nepieciešams, ir vērts iztērēt mazliet vairāk, lai iegādātos kvalitatīvāku modeli, kas būs ērti lietojams un efektīvs. Taču, ja meklē vienkāršu skaldītāju, kas netiks tik bieži izmantots, vari izvēlēties arī ko lētāku. Viss atkarīgs no tavām vajadzībām un finansiālajām iespējām. 

Lietošanai mājas apstākļos vislabāk derēs elektriskais malkas skaldītājs, jo tie parasti ir lētāki, salīdzinot ar benzīna modeļiem. Tāpat elektriskās malkas skaldīšanas ierīces neprasa daudz ieguldījumu to apkopē un uzturēšanā, un arī to izmērs nereti ir mazāks, tādēļ uzglabāšana ir vienkāršāka. Savukārt benzīna malkas skaldītāji būs dārgāki, lielāki un jaudīgāki.  

Kurš malkas skaldītājs ir jaudīgāks?
Kā jau minējām, elektriskie modeļi ir piemērotāki lietošanai mājsaimniecībās. Tajā pašā laikā nenovērtē to jaudu par zemu. Izvēloties standarta skaldītāju, tu būsi pārsteigts, ko tas spēj paveikt. Pirms izvēlies jebkura veida malkas šķēlēju, vienmēr pievērs uzmanību tā jaudai, kā arī padomā, kādas jaudas iekārta nepieciešama tev. Attiecīgi, jo vairāk darba, jo lielāka jauda būs noderīgāka. 

Padomā, kāda izmēra baļķus tev nepieciešams saskaldīt. Vai to diametrs ir pat 100 cm? Tādā gadījumā piemērotāks būs benzīna modelis ar 25 tonnu trieciena spēku. Lielāku koku skaldīšanai labāk izmantot vertikālo malkas šķēlēju, kas piemērots intensīvākai lietošanai un apjomīgāku baļķu sadalīšanai. Savukārt horizontālie malkas skaldītāji būs lieliski piemēroti krāsns un kamīnmalkas sagādāšanai. 

Joprojām nevari izlemt, kuru izvēlēties?
Malkas skaldītājs ir vērtīgs un salīdzinoši dārgs pirkums, kuru nevajadzētu sasteigt. Pirms izvēlies īsto modeli, ņem vērā visus iepriekš minētos aspektus. Atceries, ka šādas iekārtas iegādes izdevīgums rūpīgi jāpārdomā. Kad izsvērti visi par un pret, ienāc instrumentu un dārza tehnikas interneta veikalā Inserv.lv – tur atradīsi dažādus malkas skaldītājus gan vienkāršākiem, gan sarežģītākiem darbiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)