Banner 980x90

Ko ņemt līdzi, dodoties ceļojumā rudenī?

Rudens ir īstais brīdis, kad doties kādā tālākā ceļojumā uz siltajām zemēm, lai aiz muguras atstātu drēgnos rudens vējus un tumšos vakarus. Ceļojums rudenī ir brīnisķīga iespēja paildzināt vasaru un pasargāt sevi no rudens depresijas. Ceļojumam var sākt gatavoties jau laikus, bet var arī iegādāties kādu no pēdejā brīža piedāvājumiem, tā papildus ietaupot naudu. Lai atvaļinājums nesagādātu liekas galvassāpes, nedrīkst aizmirst par visām nepieciešamajām lietām, ko paņemt līdzi, lai cik tāls arī būtu izvēlētais ceļojuma galamērķis. Tāpēc esam izveidojuši sarakstu ar nepieciešamākajām lietām, ko noteikti ielikt čemodānā.

• Ceļošanai nepieciešamie dokumenti
Dokumenti jāieliek somā jau savlaicīgi – gan pase, gan biļetes, arī vīza, apdrošināšana un citi dokumenti, kas nepieciešami ceļošanai. Pasei noteikti jātceras pārbaudīt lietošanas termiņu.

• Atbilstošs apģērbs un apavi
Atkarībā no ceļojuma galamērķa parūpējieties par atbilstošu apģērbu un apaviem. Jau laikus izpētiet gaidāmos laikapstākļus. Tas palīdzēs izvērtēt, kādas drēbes ņemt līdzi. Ieteicams čemodānā likt tādas drēbes, ko var vilkt vairākās kārtās, tas palīdzēs sagatavoties jebkuriem laikapstākļiem. 
 
Apaviem noteikti jābūt ērtiem, lai netraucētu staigāt un netiktu uzberztas tulznas, kas var sabojāt visu prieku par ceļošanu. Nebūtu ieteicams ņemt līdzi jaunus un neievalkātus apavus. Drošībai somā var ielikt arī kādas izejamās drēbes un apavus, ja gadījumā dosieties uz kādu restorānu vai citu vietu, kur nepieciešams apģērbties nedaudz svinīgak. 

• Nepieciešamie medikamenti
Ja regulāri lietojat kādus medikamentus, tos noteikti nedrīkst atstāt mājās, īpaši, ja tās ir recepšu zāles. Ieteicams somā līdzi ielikt kādas pretsāpju zāles un plāksterus, smēres, kas atvieglos niezi no kukaiņu kodumiem. Tāpat vērts paņemt līdzi medikamentus, kas ārvalstīs palīdzēs izvairīties no izplatītākajām veselības problēmām, piemēram, vēdergraizēm, ko var izraisīt svešzemju ēdiens.

• Saules aizsarglīdzekļi, kosmētika un higiēnas preces
Ja dodaties uz vietu, kur būs iespējams pavadīt laiku sauļojoties, nedrīkst aizmirst par līdzekļiem, kas pasargās no saules kaitīgās iedarbības. Apdegusi un sāpīga āda, tāpat kā uzberztas tulznas, spēj sabojāt prieku par visu atvaļinājumu. Somā jāatrod vieta arī kosmētikas maciņam un higiēnas precēm. Veikalos plašā klāstā pieejami iepakojumi kosmētikai, šampūniem un citām nepieciešamajām lietām, kas paredzēti tieši ceļošanai. 

• Pārnēsājamais telefona lādētājs
Lai ceļojumā nepaliktu bez sakariem, noteikti vērts paņemt līdzi pārnēsājamo telefona lādētāju jeb power bank, ko var iegādāties https://220.lv/lv/mobilie-telefoni-plansetdatori-foto/mobilo-telefonu-aksesuari/power-bank un kas nodrošinās to, ka nepaliksiet bez telefonsakariem brīžos, kad tuvumā nebūs pieejama elektrības rozete. 

Power bank arī var palīdzēt, kad nepieciešams uzlādēt kādu citu ierīci, piemēram, fotoaparātu vai video kameru. Ir dažādi iemesli power bank iegādei, un nodrošināšanās ceļojuma laikā ar to, ka telefonu vai kādu citu ierīci būs iespējams uzlādēt bez problēmām, ir noteikti viens no populārākajiem.
 
Populārākie jaudas banku ražotāji ir parūpējušies par to, lai katrs varētu iegādāties tieši to power bank, kas atbilstu tieši viņa vēlmēm, vajadzībām un iespējām. Šie ražotāji pat piedāvā jaudas bankas, ko iespējams uzlādēt pat ar saules enerģiju, lai ierīces varētu uzlādēt jebkurā vietā un laikā.

• Labs garastāvoklis
Lai ceļojums būtu izdevies un to varētu izbaudīt pilnībā, jānodrošinās ar labu garastāvokli. Uz ceļojuma laiku atstājiet mājās ikdienas rūpes un problēmas, darba lietas un visu negatīvo. Ceļojums domāts atpūtai un iekšējo rezervju atjaunošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)