Banner 980x90

Krūšu pašpārbaudes punktā konsultāciju saņēmušas jau 75 sievietes

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Krūšu pašpārbaudes punktā pirmajā nedēļas nogalē speciālista konsultāciju saņēma 75 sievietes un 4 vīrieši. 3 sievietēm ieteikts veikt tālāku izmeklēšanu, jo krūtīs sataustītas izmaiņas.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja akcijas rīkotāji, pēc 2 dienu intensīva darba speciālistu pirmie novērojumi liecina, ka sievietes nezina, kā jāveic krūšu pašpārbaude.

"Sievietes vēlas saņemt gan speciālista konsultāciju par to, kā jāveic krūšu pašpārbaude, gan lūdz, lai viņām pārbauda krūšu veselību. Tāpat ir liela interese par krūšu mulāžu, sievietes to iztausta un var sajust labdabīgus un ļaundabīgus veidojumus. Ikviena sieviete pēc Krūšu pašpārbaudes punkta apmeklēšanas atzīst, ka tas bijis ļoti noderīgi," komentē speciāliste Ramona Galsone, kura strādā Krūšu pašpārbaudes punktā. "Ir bijuši arī daži vīrieši, kas interesējušies par to, kā viņi var pārbaudīt krūtis savai sievietei."

Tuvākā iespēja saņemt speciālista konsultāciju Krūšu pašpārbaudes punktā būs 15., 16. un 17.aprīlī no plkst.13.00 – 19.00, kad modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" norisināsies Cosmopolitan dienas. Jāņem vērā, ka saruna ar speciālistu vienam cilvēkam aizņem 10-15 minūtes.

Līdz 22.maijam modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" ir atvērts Krūšu pašpārbaudes punkts, kur nedēļas nogalēs no plkst.13.00 – 19.00 pieejams speciālists, kurš sievietei bez maksas var pārbaudīt krūtis, kā arī iemācīt krūšu pašpārbaudi.

Tāpat šajās dienās Krūšu pašpārbaudes punktā būs iespēja parakstīties par Onkoloģisko pacientu organizāciju alianses iniciatīvu "Lai vēzis būtu ārstējams!" portālā www.manabalss.lv. Krūts veselības informatīvā kampaņa "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" aktīvi aicina parakstīties par šo iniciatīvu, lai onkoloģijas pacientiem būtu pieejamas mūsdienīgas diagnostikas metodes un jaunākās ārstniecības iespējas. Parakstīties par iniciatīvu var ikviens, ienākot - https://manabalss.lv/lai-vezis-butu-arstejama-slimiba/show.

Kampaņu "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" jau sesto gadu pēc kārtas organizē Latvijas Basketbola savienība un krūts vēža pacienšu atbalsta biedrība VITA.

Elektroniskā formā informācija par krūšu pašpārbaudi un citi noderīgi materiāli pieejami interneta vietnē www.pārbaudikrūtis.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)