Banner 980x90

Labākie un sliktākie mērķi, kādiem izmanto ilgtermiņa aizdevumus

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Vai ilgtermiņa aizdevumu var izmantot jebkādam mērķim? Teorētiski – jā, taču ir vairāki tradicionāli veidi, kā likt lietā šādu naudu, kas parasti mērāma lielākā apjomā, jo ilgtermiņa aizdevumi lielākoties pieejami vairākos simtos un pat tūkstošos eiro.
Kas ir ilgtermiņa aizdevums?
Ja agrāk bieži tika izmantoti tikai īstermiņa aizdevumi jeb ātrie kredīti, tad šobrīd cilvēki, izvērtējot priekšrocības, kādas sniedz ilgtermiņa aizdevums, izvēlas tieši to. Tā kā īstermiņa kredīts parasti ir jāatmaksā 30 dienu laikā, tas rada ievērojamu stresu un spiedienu jau nākamajā mēnesī spēt rast pietiekami daudz finanšu līdzekļu, tādēļ nereti gadās, ka cilvēkiem to nav un tad esošais aizdevums jāpagarina vai jānoformē cits kredīts. Savukārt patēriņa kredīts, kas ir populārākais ilgtermiņa aizdevums šobrīd, sniedz daudz lielāku elastību un mieru personai, kas to noformē, taču tas arī saistās ar lielāku atbildību, jo piedāvātās summas ievērojami pieaug un attiecīgi arī atmaksas termiņš ir ilgāks. Piemēram, Onefinance.lv piedāvā ilgtermiņa aizdevumu līdz 10 000 eiro, ar atmaksas termiņu līdz pat sešiem gadiem. 

Labi un ne tik labi ilgtermiņa aizdevuma izmantošanas veidi
Lai arī, noformējot šo kredītu, neviens Jums nevaicās, kam to tērēsiet, vienmēr ir jāpatur prātā, ka tās ir nopietnas saistības, kas jāuztver atbildīgi. Un no tā izriet, ka arī šo līdzekļu izlietojumam vajadzētu būt rūpīgi pārdomātam. 

Vērtīgi mērķi ilgtermiņa aizdevuma izmantošanai
Patēriņa kredīts var būt noderīgs Jūsu finanšu stratēģijā ar noteikumu, ka izmantosiet to atbildīgi un gudri. Ir vairāki labi un prātīgi mērķi, kādiem vērts izmantot šāda veida aizdevumu:
• izglītībai un sevis attīstīšanai;
• mājokļa iegādei vai tā remontam;
• auto iegādei vai tā remontam;
• veselības aprūpei;
• mēbeļu vai sadzīves tehnikas iegādei.

Daudzi finanšu eksperti norāda, ka ilgtermiņa aizdevuma noformēšana labam mērķim ir kā vērtīgs ieguldījums. Piemēram, aizņemoties naudu, lai mācītos, Jūs ieguldāt savā nākotnē un palielināt iespējas iegūt labāk apmaksātu darbu un kāpt augstāk pa karjeras kāpnēm. Arī mājokļa iegāde ir labs mērķis, jo tādējādi Jūs iegūstat īpašumu un vienlaikus arī drošības sajūtu.
 
Sliktākie mērķi, kam cilvēki izmanto ilgtermiņa aizdevumus
Aizņemoties naudu, vienmēr ir jāizvērtē ne tikai tas, kā spēsiet to atmaksāt, bet arī tas, cik prātīgi un pārdomāti šos līdzekļus izmantosiet, jo tie galu galā radīs kredītsaistības, visticamāk, vairāku gadu garumā. Diemžēl ir situācijas, kad cilvēki rūpīgi neizvērtē to, vai patēriņa kredīts patiešām ir labākā izvēle sekojošiem mērķiem:
• lai aizbrauktu atvaļinājumā uz ārzemēm;
• lai iegādātos patēriņa preces;
• lai organizētu dārgas kāzas.

Viena lieta, kas jāņem vērā, – ilgtermiņa aizdevumu noteikti nevajadzētu novirzīt mazvērtīgām un nevajadzīgām lietām vai pakalpojumiem, bez kuriem iespējams arī iztikt. Noformējot šādu aizdevumu neatbilstošam mērķim, Jūs nokļūstat kredītsaistībās uz ilgu laiku. Vienmēr aizņemieties atbildīgi un izvērtējiet savas iespējas atmaksāt!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)