Banner 980x90

Lai nodrošinātu Līgo pasākumus, Rīgas pašvaldība tērēs vairāk nekā 380 000 eiro

Rīga, 11.jūn., LETA. Rīgas dome noslēgusi 380 212 eiro vērtu iepirkumu par Līgo dienas pasākumu rīkošanu Rīgā, 11.novembra krastmalā, kuri, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad kopumā norisināsies trīs dienas, aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Iepirkumā uzvarējis SIA "Ideju institūts", kas bijis vienīgais pieteikumu iesniegušais pretendents.

Kā pastāstīja Vilde, par šo finansējumu tiks rīkoti trīs vērienīgi pasākumi, piemēram, starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2018" noslēgums, Zāļu un amatniecības tirgus, kas šogad risināsies ne tikai Doma laukumā, bet arī Rīgas tirgus vēsturiskajā vietā - 11.novembra krastmalā, kur vakara koncertos uzstāsies aktieri no visiem Latvijas teātriem un tradicionālais pasākums "Līgosim krastmalā!".

21.jūnijā no plkst.16 līdz 22.jūnija plkst.4.30 krastmalā plānots pulcēt vairāk nekā 30 folkloras kopas. Pašmāju folkloras kopām pievienosies viesi no Ķīnas, Dienvidkorejas, Gruzijas un citām valstīm. Koncertu laikā apmeklētāji varēs apgūt Līgo tradīcijas un piedalīties dažādās Jāņu darbnīcās.

22.jūnijā darbosies Zāļu tirgus, kur dienas programmu uz divām skatuvēm veidos trīsdesmit Rīgas pašdarbības kolektīvi - kori, deju kolektīvi, folkloras kopas un citi. Vakara koncertprogrammā skatītājiem uzstāsies Olga Dreģe, Ilona Bagele, Veronika Plotņikova, Gints Grāvelis, Edgars Pujāts, Raimonds Celms un citi dziedošie aktieri, kā arī uzstāsies aktieru grupas kā "Ilga", "Gapoljeri" un "Regīna".

23.jūnijā Krastmalā no plkst.17 līdz 24.jūnija plkst.4.30 uz trim skatuvēm uzstāsies pašmāju grupas "Apvedceļš", "Flame & The Rolltones", "Lauku muzikanti", "Galaktika" un citas, bet svētku kulminācijā apmeklētāji varēs vērot trīs stundu ilgu koncertuzvedumu, kurā uz Līgo svētku svinēšanu Latvijā simts gadu ilgā periodā atskatīsies solisti Dita Lūriņa, Inga Misāne-Grasberga, Mārtiņš Egliens, Arturs Krūzkops, Olga Rajecka, Elza Rozentāle, Ieva Kerēvica, Aija Vītoliņa, Normunds Rutulis, Andris Ērglis, Atis Ieviņš, Dainis Skutelis, Daumants Kalniņš.

Visi pasākumi apvienoti ar nosaukumu "Līgo Rīga! Līgo Latvija!", kas kā trīs dienu notikums ir iekļauts Latvijas valsts simtgades svinību nacionālajā pasākumu plānā.

Lai sagatavotos trīs dienu pasākumiem, 11.novembra krastmalā plānota vērienīga uzbūve. Tiks celtas trīs skatuves, danču grīda, iekārtota plaša tirdzniecības zona, veidoti pamatīgi Jāņu ugunskuri, uzstādītas svētku tematikai atbilstošas dekorācijas, iekārtotas aktivitāšu zonas un citas izbūves.

Pēc Vildes paustā, darbu sagatavošanā iesaistīti vairāk nekā 1200 cilvēki (neskaitot māksliniekus), kuri nodrošinās skaņas, gaismas, konstrukciju uzbūvi un apkalpošanu, rūpēsies par svētku apmeklētāju drošību, vides sakopšanu, nožogojumu konstrukcijām, veidos dekorācijas, pasākuma tehnisko apkalpošanu un veiks citus pasākuma norisei nepieciešamus darbus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)