Banner 980x90

Lauku atbalsta dienests līdz šim saņēmis 6000 pieteikumus platību maksājumiem

Rīga, 21.aprīlis, LETA. Lauku atbalsta dienests (LAD) pirmajās desmit pieteikumu iesniegšanas dienās ir saņēmis 6000 pietiekumu platību maksājumiem, liecina LAD informācija sociālajā tīklā "Twitter".

LAD atgādina, ka pieteikšanās termiņš platību maksājumiem ir 22.maijs.

LAD mājaslapā izvietotā informācija liecina, ka platību maksājumu iesniegumu pieņemšanas laikā dienests organizē klātienes konsultācijas pagastu centros, lai palīdzētu klientiem aizpildīt pieteikumus elektroniski. Klientiem, kuriem nepieciešama palīdzība vai nav pieejams dators ar interneta pieslēgumu, iespēja iesniegt pieteikumus būs gan minēto konsultāciju laikā, gan arī apmeklējot LAD klientu apkalpošanas centrus. Konsultāciju grafiks pieejams LAD mājaslapā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar LAD pārstāvja Induļa Āboliņa šonedēļ pausto lauksaimnieku pieteikšanās aktivitāte platību maksājumiem līdz šim vērtējama kā vidēja. Kopumā, pēc viņa teiktā, platību maksājumiem provizoriski LAD šogad varētu saņemt 59 000 pieteikumu.

Tāpat ziņots, ka no 11.aprīļa līdz 22.maijam var pieteikties platību maksājumiem, iesniedzot Vienoto iesniegumu elektroniski LAD Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS). Pēdējā diena, kad atbalsta maksājumiem varēs pieteikties ar kavējuma sankciju, ir 15.jūnijs. Jāņem gan vērā, ka par katru nokavēto darba dienu atbalsta apmēram tiks piemērots 1% samazinājums.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)