Banner 980x90

Līdz gada beigām "Rīgas satiksme" varētu saņemt 70 jaunos "Solaris Urbino" autobusus

Rīga, 17.okt., LETA. Līdz šā gada beigām Polijas autobusu ražotājs "Solaris Bus & Coach" pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" plāno piegādāt 70 jaunus "Solaris Urbino" autobusus, aģentūrai LETA pastāstīja "Solaris Bus & Coach" pārstāvis Rolands Katkēvičs.

Savukārt pirmie jaunā veida autobusi Rīgas sabiedriskā transporta satiksmē varētu parādīties mēneša laikā, atzīmēja "Rīgas satiksmes" pārstāvis Viktors Zaķis.

Katkēvičs norādīja, ka jauno autobusu salonos ir izvietotas vairākas elektronisko ierīču uzlādes ligzdas, kā arī šiem autobusiem ir modernizēta virsbūve, proti, ražotājs izmanto jaunu konceptu virsbūves karkasa ražošanā, kas padara tos vieglākus par iepriekš ražotiem autobusiem un tādējādi ļauj ieekonomēt degvielu.

Patlaban ražotāja "Solaris Bus & Coach" pārstāvji veic nepieciešamās darbības autobusu reģistrācijai Ceļu satiksmes drošības direkcijā. Pēc tam plānota autobusu testēšana un pārbaudes, piemēram, salāgojot informācijas sistēmas un pārbaudot citus parametrus. Testus, kuri sāksies tuvāko dienu laikā, veiks "Rīgas satiksmes" speciālisti, piebilda Zaķis.

Jau ziņots, ka jaunie autobusi ir daļa no 2013.gadā noslēgtā iepirkumu līguma, kas paredz 175 autobusu iegādi. Līgums ar poļu piegādes uzņēmumu noslēgts par kopumā 75,8 miljoniem eiro. Visu 175 autobusu piegādi plānots noslēgt 2019.gadā.

"Rīgas satiksme" apkalpo 55 autobusu maršrutus, uzņēmuma rīcībā ir vairāk nekā 400 dažāda veida autobusu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)