Banner 980x90

Līdz maijam restaurēs Rīgas 1.slimnīcas vēsturiskos vārtus un žogu

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Līdz nākamā gada maijam plānots pabeigt Rīgas 1.slimnīcas vēsturisko vārtu un žoga restaurāciju, atklājot restaurēto Rīgas 1.slimnīcas administratīvo korpusu, pastāstīja Rīgas domes Īpašumu departamenta vadītājs Oļegs Burovs (GKR).

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) un Burovs atklāja restaurēto Rīgas 1.slimnīcas administratīvo korpusu.

Īpašumu departamenta direktors pastāstīja, ka, restaurējot ēku, tika atklāti arī arhitektoniskie elementi, kas bija pazuduši 2.pasaules kara laikā un padomju laikā. Tai skaitā pie slimnīcas administrācijas ēkas fasādes ir atjaunots arī apzeltīts Rīgas ģerbonis ar atslēgām.

Tagad tiks sākti slimnīcas vēsturiskā žoga atjaunošanas darbi. Plānots, ka tas tiks pabeigt nākamā gada maijā. Turklāt tiks restaurēti arī abi slimnīcas vēsturiskie vārti, kas ir Bruņinieku ielas pusē, pie kuriem tiks izveidota gāzes laternas imitācija.

Ušakovs žurnālistiem pastāstīja, ka pārējās slimnīcas ēkas plānots restaurēt nākamo divu gadu laikā. Savukārt pēc tam tiks labiekārtota slimnīcas teritorija, kā arī atjaunota slimnīcas aparatūra un tehnika. Slimnīcas korpusa atjaunošana tika veikta par pašvaldības līdzekļiem un izmaksāja 886 010 eiro.

Savukārt 15.novembrī, plkst.17.00 Rīgas domes vadība svinīgi ieslēgs vēsturiskās ēkas fasādes apgaismojumu, kas būs turpmāk redzams katru dienu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)