Banner 980x90

Līdz šim nav saņemta informācija par iespējamām provokācijām 16.marta pasākumos

Rīga, 28.febr., LETA. Līdz šim nav saņemta informācija par iespējamām provokācijām 16.marta pasākumos, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" norādīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš gan piebilda, ka parasti skaidrs scenārijs iezīmējas dienu vai divas pirms pasākumiem.

Ķuzis zināja teikt, ka 16.martā Rīgā ir pieteikta virkne pasākumu, tai skaitā arī "savstarpēji pretrunīgi" un vienā vietā. Pēc scenārija gan nekas pa lielam nav mainījies, noteica Ķuzis.

Likumsargi jau esot sākuši gatavoties norisēm. Tai skaitā tiks uzsākta sadarbība ar Rīgas domi un Valsts drošības dienestu, runāts ar pieteikto pasākumu rīkotājiem, skaidroja Ķuzis.

"Diemžēl 16.marts jau ilgāku laiku ir datums, kas policijai zināmā mērā ir saspringts," sacīja VP priekšnieks, piebilstot, ka katru gadu kļūstot mierīgāk.

16.martā tiek atzīmēta Leģionāru piemiņas diena. Tā ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa cilvēku uzskata, ka šie cilvēki cerējuši cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bijuši fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)