Banner 980x90

LNB prezentēta grāmata "Kā gūt panākumus Latvijā"

"Dzīvē un karjerā ir iespējams pilnīgi viss, tikai jāatrod mērķis un joma, kas paša sirdij ir tuva." Šo atziņu pauž katrs no 20 personībām, kuru pieredzes stāsti lasāmi grāmatā "Kā gūt panākumus Latvijā". Trešdien, 27.maijā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, piedaloties dažādu nozaru profesionāļiem un sabiedrībā atpazīstamām personām, tika svinēti grāmatas atvēršanas svētki, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv ziņo grāmatas izdevēji.

"Stāsts par grāmatas tapšanu aizsākās pirms pāris gadiem," pasākuma laikā viesiem atklāja grāmatas idejas autors un projekta vadītājs Kārlis Sīmanis. "Viesojoties pie radiem Limbažu rajonā, es sapratu, ka daudziem jauniem cilvēkiem blakus trūkst gudru cilvēku pie kā vērsties pēc padoma karjeras izvēlē. Savukārt, darbojoties korporācijā, biju novērojis, ka ikviens cilvēks, kurš dzīvē ir guvis panākumus, labprāt uzmundrina un iedrošina tos, kuriem sasniegumu ceļš vēl ir tikai priekšā. Radās jautājums: ko darīt, lai abas puses satiktos?"

Atbildi uz jautājumu, Kārlis atrada un uzsāka darbu pie projekta, kura ietvaros uzrunāja dažādu nozaru izcilniekus, kas guvuši panākumus tepat Latvijā. Kārļa aicinājumam atsaucās personības, kuru vārdi sabiedrībai ir labi zināmi: SIA "Pure Chocolate" valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Pēteris Žimants; AS "Lauma Lingerie" vadītāja Linda Matisone; uzņēmējs, SIA "Primekss" vadītājs Jānis Ošlejs; Draugiem.lv dibinātājs Agris Tamanis; finansists Harijs Švarcs; SIA "MADARA Cosmetics" līdzīpašniece un vadītāja Lotte Tisenkopfa-Iltnere; uzņēmēja Aiva Vīksna; reklāmas guru Gatis Mūrnieks; zvērinātu advokātu biroja "Vilgerts" vadītājs Gints Vilgerts; skeletonists, seškārtējs pasaules čempions Martins Dukurs; acu ķirurgs, Dr. Lūkina acu klīnikas "OCCO" īpašnieks un vadītājs Dr. Fēlikss Lūkins; programmētājs, uzņēmuma "Infogr.am" līdzdibinātājs Raimonds Kaže; Ghetto kustības dibinātājs un vadītājs Raimonds Elbakjans; restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs Raimonds Zommers; pārdošanas guru, SIA "Pārdošanas skola" direktors Jānis Viegliņš; mūziķis Gatis Irbe (Gacho); žurnāliste Inga Spriņģe; psihoterapeite Indra Majore-Dūšele; zinātniece Dagnija Loča un Baltijā lielākās bioloģiskās trušu fermas īpašniece Dzintra Karavaičuka.

Uzzinot par Kārļa vēlmi radīt tiltu starp zinošajiem un uzzināt alkstošajiem, visi šie cilvēki piekrita dalīties savos stāstos grāmatā "Kā gūt panākumus Latvijā".

Tagad latviešu kopdarbs, kas satur ļoti daudz vērtīgas informācijas, ir iznācis un ir nopērkams grāmatnīcās "Jānis Roze", "Valters un Rapa", "Globuss" un citās grāmatu tirdzniecības vietās visā Latvijā. Vienlaicīgi ar drukāto versija, klajā tika laista arī e-grāmata, kas pieejama lasīšanas platformā Fabula.im.

Grāmatas atvēršanas svētkos autors, izdevniecība "White Book", grāmatas atbalstītāji Ghetto Games un ikviens klātesošais atzina, ka šādu darbu latviešu sabiedrība ir pelnījusi jau sen – tas iedvesmo, iedrošina un parāda, ka iespējas ir un tās ir tepat Latvijā.

"Šī grāmata nav domāta tikai jauniešiem – tā ir jālasa visiem," īpaši pasākumā uzsvēra grāmatas atbalstītājs Ghetto Daddy Raimonds Elbakjans. "Ir ļoti daudz cilvēku, kas arī 50 gados maina nodarbošanos un uzsāk savu biznesu." Sava sociālā tīkla Facebook profilā Raimonds pēc pasākuma ir ierakstījis: "Šodien bija īpaša diena. Īpaša diena tāpēc, ka dzīvē vēl neesmu, no vāka līdz vākam, izlasījis nevienu grāmatu, bet kopā ar biedriem Kārli [autors] un Santu [izdevēja] esam izdevuši pirmo grāmatu. Kāpēc izdevām kopā? Jo tā ir pirmā grāmata, kuru patiešām gribu izlasīt no pirmā līdz pēdējam teikumam. Milzīgs paldies visiem, kas piedalījās grāmatas tapšanā! P.s. Mega iedvesmas gabals!"

Izdevniecība "White Book" lepojas ar paveikto un saka paldies autoram, atbalstītājiem un visiem, kas piedalījās grāmatas izdošanā. "Mēs esam gandarīti par katru grāmatu, kas no pirmā līdz pēdējam vākam ir tapusi tepat Latvijā," uzrunas laikā minēja izdevniecības vadītāja Santa Svaža.

Ikviens grāmatas lasītājs tiek aicināts izteikt domas par iegūtajām atziņām un darbiem, kas padarīti, iedvesmojoties no izlasītā. Autors, izdevniecība un ikviena projektā iesaistītā persona priecāsies par atsauksmēm sociālajos tīklos, kas atzīmētas ar mirkļbirku #kagutpanakumuslatvija. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)