Banner 980x90

Martā 11 dienās Rīgā, Brīvības ielā, pārsniegts gaisa piesārņojuma normatīvs

Riga24.lv
Riga24.lv
Pagājušajā mēnesī Rīgā, Brīvības ielā, bijušas 11 dienas, kurās pārsniegta noteiktā putekļu koncentrācija gaisā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Eiropas Savienības direktīva un Latvijas Ministru kabineta noteikumi par gaisa kvalitāti nosaka, ka gaisā suspendēto cieto daļiņu PM10 robežlielums cilvēka veselības aizsardzībai ir 50 mikrogramu kubikmetrā 24 stundu periodā, bet gadā atļauti 35 pārsniegumi.

Novērojumu stacijā Brīvības ielā, Rīgā, martā bijušas 11 dienas, kurās pārsniegta minētā putekļu koncentrācija, savukārt gada pirmajos trīs mēnešos - kopumā 15 dienas.

Pagājušā gada martā normatīvs tika pārsniegts 13 dienās, trijos mēnešos - 23 dienās.

Vienā dienā pagājušajā mēnesī gaisa piesārņojums ar putekļiem normu pārsniedzis arī Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā.

Savukārt Rīgas novērojumu stacijā Kronvalda bulvārī, kur mēra fona piesārņojumu, šogad vēl ne reizi nav pārsniegta pieļaujamā putekļu koncentrācija.

Gaisa piesārņojums ar citām vielām visās Latvijas novērojumu stacijās gan šā gada martā, gan gada pirmajos divos mēnešos bijis normas robežās.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas novērtējumu gaisa piesārņojums ir ceturtais lielākais risks veselībai - aiz augsta asinsspiediena, neveselīga uztura un smēķēšanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)