Banner 980x90

Martas balles organizatori svinīgi pasniedz RAKUS medicīnas aparatūru

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 1.jūnijā, Martas balles organizatori un operdziedātājs un labdaris Sergejs Jēgers Rīgas Austrumu Universitātes klīniskajai slimnīcai (RAKUS) svinīgi pasniedza par pērnā gada labdarības masku ballē saziedotajiem līdzekļiem iegādāto medicīnisko aprīkojumu, informēja balles idejas autore un projekta koordinatore Svetlana Leva.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja sabiedrisko attiecību vadītāja Līva Laiviņa, RAKUS tika pasniegts binokulārais mikroskops un pneimatiskais urbis. Vienlaikus preses konferencē tika izziņots, ka šāgada Martas balle norisināsies 30.septembrī, kā arī Martas balles organizatori un Jēgers parakstīja nodomu protokolu par sadarbību, lai par šā gada ballē iegūtajiem ziedojumiem atbalstītu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkohematoloģijas nodaļu.

"Šogad turpināsim balles tradīciju – veicināt filantropijas kustību un dažādos veidos palīdzēt Latvijas bērniem, vienlaikus pasākumam pievienosim jaunu dimensiju. Proti, šogad ballē pirmo reizi piešķirsim Martas balvu sievietei, kura pēdējā gadā devusi būtisku ieguldījumu Latvijas tēla popularizēšanai ārzemēs," teica Leva.

Kandidātu izvirzīšanu Martas balvai uzticēs žūrijai, taču titula ieguvēju noteiks sabiedrības balsojumā.

Pēc Levas sacītā, šāda nominācija izveidota, jo tā saskan ar pasākuma filozofiju, kas līdz ar labdarības kustības veicināšanu paredz atjaunot balles tradīcijas Latvijā un izveidot jaunu zīmolu valsts popularizēšanai.

"Izdarot otram labu, mēs saņemam lielu gandarījumu un bezgalīgu prieku. Vēlos izteikt milzīgu pateicību visiem, kuri piedalījās un atbalstīja šo labdarības pasākumu, kas ļaus RAKUS mediķiem sniegt kvalitatīvu palīdzību pacientiem, izmantojot mūsdienīgas iekārtas," sacīja Jēgers.

Augstas izšķirtspējas binokulāro mikroskops RAKUS Neiroķirurģijas nodaļas vajadzībām sniedz iespēju precīzi un kvalitatīvi noteikt galvas un muguras smadzeņu audzēju diagnozi neiroonkoloģiskajiem pacientiem operācijas laikā un klasiskā pēcoperācijas izmeklēšanā. Savukārt pneimatiskais urbis tiek lietots dažādos galvas un muguras operāciju  posmos, kuros nepieciešams veikt manipulācijas ar dažādas lokalizācijas kaula struktūrām.

Pagājušajā gadā Martas labdarības masku ballē minētajām medicīnas iekārtām tika saziedoti līdzekļi 15 tūkstoši eiro apmērā, kas divkārt pārsniedza sākotnējo mērķi. Līdzekļu vākšana norisinājās sadarbībā ar "Sergeja Jēgera labdarības fondu".

"Esmu gandarīts, ka Latvijā labdarība kļūst par arvien izplatītāku parādību - tā ir viena no nobriedušas sabiedrības pazīmēm. Redzot to, ka labdarība sniedz labumu tik daudziem sabiedriski nozīmīgiem projektiem un atsevišķiem cilvēkiem, sabiedrībā stiprinās pārliecība - ja kādā dzīves brīdī būs nepieciešama palīdzība no līdzcilvēkiem, tad to būs iespējams saņemt," pauda "Grand Palace Hotel" vadītājs Bernards Levs.

Martas balle ir iedibināta par godu Krievijas imperatorei Katrīnai I. Latvijā dzimusī un augusī Katrīna, īstajā vārdā Marta, kļuva slavena ar to, ka savas valdīšanas laikā bija filantrope un atbalstīja izglītību un zinātni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)