Banner 980x90

Mārupes MTB velomaratons šogad priecēs ar īpaši aizraujošu trasi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Svētdien, 11.septembrī, Mārupes novadā pēc trīs gadu pārtraukuma ar vēl aizraujošāku trasi un jaunu distanci atgriezīsies MTB kalnu riteņbraukšanas sacensības. Līdzās profesionāliem riteņbraucējiem pasākumā piedalīties tiek aicināts ikviens šī sporta veida entuziasts, kā arī ģimenes ar bērniem no visas Latvijas, lai apliecinātu savus spēkus kādā no četrām velo distancēm un pavadītu svētdienu pozitīvu emociju zīmē.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja organizatori, Mārupes MTB velomaratona unikālā trase šogad vedīs caur Beberbeķu mežu un Mārupes novada teritoriju, aizsākoties un arī noslēdzoties Jaunmārupē pie ūdenstorņa starp Ozolu un Mazcenu aleju. Atšķirībā no šosejas distancēm MTB trase ļaus izbaudīt sacensību garšu izaicinājumiem bagātākā vidē. Maratona dalībniekiem tiks sagādāts viss iespējamais: ne tikai asfalta un grants posmi, bet arī līkumainas zemes takas, smilšainas kāpas, kā arī koku sakņu klāti segumi un pat ūdens šķēršļi, kas kļūs par zināmu pārbaudījumu pat pieredzes bagātākajiem braucējiem.

Sertificētiem sportistiem aktuāls būs 55km garais Sporta brauciens, plaši pārstāvētais "SPICE" Tautas brauciens (40km) dalībniekiem ļaus startēt gan individuāli, gan arī komandas sastāvā, saliedējošais Veselības brauciens (25km) pulcēs aktīvākos velobraukšanas cienītājus un ģimenes no visas Latvijas, savukārt "Maxima" Bērnu distance (0.5-1,5 km) arī pašiem mazākajiem stūrētājiem ļaus piedzīvot sacensību cienīgus mirkļus.

Jau ierasti Sporta un Tautas distances dalībnieki varēs sacensties par naudas prēmijām, turklāt pirmo trīs vietu ieguvēji komandu vērtējumā Sporta, Tautas un Bērnu distancēs tiks apbalvoti ar vērtīgām balvām no sadarbības partneriem, kā arī kausu un diplomu. Tautas distances dalībniekiem tiks piešķirtas pārsteiguma balvas no pasākuma atbalstītājiem, savukārt visi bērnu distances dalībnieki, sasniedzot finiša taisni, saņems apbalvojuma medaļas un īpašās SPICE drošības vestes tumšajiem rudens vakariem.

"Esam patiesi priecīgi par iespēju pēc trīs gadu pārtraukuma atkal atgriezties viesmīlīgajā Mārupē, sacensību dalībniekiem piedāvājot vēl kvalitatīvāku velo trasi gan ar izteikti kalnainiem posmiem, gan arī līdzenumiem. Pateicoties ērtajai atrašanās vietai un plašajiem mežiem Mārupe ir lielisks aktīvās atpūtas cienītāju galamērķis, un mēs ticam, ka velomaratons arī šogad pulcēs kuplu dalībnieku skaitu, kļūstot par vienu no gaidītākajiem rudens sezonas notikumiem visa vecuma un kvalifikācijas riteņbraucējiem," komentē SIA Alpha Baltic vadītājs Lauris Špillers.

Paralēli velomaratonam pasākuma norises vietā apmeklētājus visas dienas garumā sagaida arī dažādas aizraujošas izklaides aktivitātes - atraktīvi pasākuma vadītāji un dzīvās mūzikas koncerti, ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi, degustācijas, konkursi un balvas no sponsoriem, piepūšamās atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem, izbraukumu tirdzniecības stendi un virkne citu pievilcīgu piedāvājumu kā lieliem, tā arī maziem.

Līdz 31.augustam ikvienam interesentam ir iespēja pieteikt savu dalību maratonam Sporta, Tautas vai Veselības distancē par 15 eiro. Bērnu distancē, reģistrējoties laicīgi, dalība ir bez maksas. Sākot no 1.septembra dalības maksa pieaugs. Pieteikties sacensībām un iepazīties ar to nolikumu iespējams mājas lapā www.maratoni.lv. Iepriekšēja reģistrācija maratonam noslēdzas 7.septembrī plkst.23.59.

Ar maratona distanču kartēm var iepazīties šeit: https://www.maratoni.lv/lv/sacensibas/velomaratons-1/par-sacensibam/distancu-kartes/

Mārupes novadā reģistrēto uzņēmumu komandām iepriekšreģistrācijai tiek piemērota 20% atlaide dalībai, savukārt Mārupes novadā deklarētajiem iedzīvotājiem, reģistrējoties iepriekš, tiek piešķirta 30% atlaide dalībai maratonā. Saņemt atlaižu kodu var, rakstot uz e-pastu sport@alphabaltic.lv .

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)