Banner 980x90

"Medicīnas sabiedrība ARS" ver durvis Diagnostikas klīnikai

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ceturtdien, 10.martā ''Medicīnas sabiedrība ARS'' ver durvis jaunveidojamās daudzprofilu slimnīcas pirmajam posmam - Diagnostikas klīnikai, kas izbūvēta bijušajā Sarkanā Krusta slimnīcas ēkā Rīgā, Jāņa Asara ielā 3.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja SIA "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" pārstāve Ieva Kārkliņa, diagnostikas klīnika ir starta posms ceļā uz pirmo no jauna izveidoto privāto daudzprofilu slimnīcu Latvijā.

"Medicīnas sabiedrība ARS, liekot lietā vairāk nekā 25 darbības gadu pieredzi, ir apvienojusi vienuviet Latvijas labāko ārstu zināšanas un vismodernāko diagnostikas metožu iespējas – ir izveidota jauna ARS Diagnostikas klīnika. Mums šis ir ilgi gaidīts mirklis," stāsta "Medicīnas sabiedrības ARS" valdes priekšsēdētājs Māris Andersons.

Patlaban jaunās klīnikas fokuss ir agrīnā vēža diagnostika, ko ļauj īstenot iekārtas, kuras ir ne tikai pirmās Baltijā, bet arī vienīgās Austrumeiropā.

Piemēram, klīnikā ir uzstādīta vienīgā Baltijā pilnībā digitālā 3 teslu magnētiskās rezonanses iekārta "PHILIPS Ingenia 3,0T", kas īpaši pielāgota arī korpulentiem pacientiem. Turklāt tā ir aprīkota ar attēlu, gaismas un mūzikas sistēmu "Ambient Experience", ļaujot pacientam procedūras laikā justies komfortabli un mierīgi, – šīs sistēmas instalācija bija pirmā Austrumeiropā. Jāuzsver, ka ASV medicīnas informātikas pētījumu kompānija "KLAS Research" šo magnētiskās rezonanses iekārtu divus gadus pēc kārtas – 2013. un 2014.gadā atzinusi par labāko magnētiskās rezonanses iekārtu pasaulē.

Tāpat klīnikā uzstādīta vienīgā Baltijā litotripsijas iekārta "Gemini" no vadošā vācu uroloģisko iekārtu ražotāja "Dornier MedTech" un citas unikālas diagnostikas iekārtas krūts vēža un kuņģa – zarnu trakta vēža agrīnai diagnostikai.

Andersons ir pārliecināts, ka līdz ar jaunās slimnīcas atvēršanu izdosies veicināt arī medicīnas eksportu. Diagnostikas klīnikā jau tagad ir iespējams veikt izmeklējumus tādā profesionālajā līmenī, kāds līdz šim Latvijā nav bijis pieejams.

Tikmēr "Philips" biznesa attīstības vadītājs Centrālās un Austrumeiropas valstīs Miks Misāns uzsver: "Jaunā "Medicīnas sabiedrības ARS" Diagnostikas klīnika ir viens no starptautiski nozīmīgiem projektiem, kuros "Philips" ciešā sadarbībā ar labākajiem veselības pakalpojumu sniedzējiem demonstrē kā inovācijas veselības jomā radikāli izmaina to, kā pacienti uzver tiem sniegtos medicīnas pakalpojumus. Modernā magnētiskās rezonanses iekārta savienojumā ar unikālo, paša pacienta izvēlēto noskaņu izmeklējuma telpā rada izcilus priekšnoteikumus ātrai un kvalitatīvai diagnostikai vispatīkamākajā gaisotnē."

Ēkas renovācijas darbu laikā tika rekonstruēts fasādes korpuss, mainītas visas nesošās konstrukcijas no pirmā stāva līdz pat jumtam. Pilnībā tika izbūvēts pirmais stāvs, kurā 750 kvadrātmetros pašlaik atrodas jaunā Diagnostikas klīnika. Renovācijas darbi turpināsies vēl divās kārtās. Tālāk darbi būs tikai kosmētiskā remonta ietvaros un slimnīcas nodaļu iekārtošanā, līdz ar to Diagnostikas klīnika varēs darboties netraucēti.

"Ir laba sajūta, redzot paveiktos darbus, jo tas stiprina pārliecību par to, ka spēsim izveidot daudzprofilu slimnīcu, kas atbilst augstākajiem standartiem. Mūsu redzējums ir radīt pacientiem pieejamus veselības aprūpes pakalpojumus ar mūsdienīgām pasaules mēroga diagnostikas un terapijas iekārtām, ko tuvākajos gados arī īstenosim," uzsver Andersons.

Projekta pirmās kārtas īstenošanā kopumā tika ieguldīti 6,3 milj. eiro, no kuriem 2,7 milj. eiro tika novirzīti būvniecībai, bet 3,6 milj. – iekārtu iegādei. Pirmās kārtas attīstībai tika piesaistīts "Swedbank" līdzfinansējums, kā arī ALTUM piedāvātais mezonīna aizdevuma instruments, savukārt iekārtu iegāde tika līdzfinansēta, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļus programmā Augstas pievienotās vērtības investīcijas 1,28 milj. eiro apjomā. Kopējā jaunās daudzprofilu slimnīcas izveidošanas projekta realizācijai paredzētā summa pārsniegs 25 milj. eiro.

"Šīs ēkas dvēsele – medicīna – ir uzticīga augstai kvalitātes latiņai un turpina uzturēt jau senāk uzsākto tradīciju – turēties pie augstiem standartiem, spējot ieraudzīt arī jaunus līmeņus un virsotnes, ko sasniegt," uzsver "Swedbank" valdes loceklis Reinis Rubenis.

Diagnostikas klīnikas būvdarbi uzticēti SIA "Selva Būve". Jaunās slimnīcas ēkas 1.kārtas rekonstrukcijas projekta vadību un arhitektūras daļu īstenoja SIA "PUNA arhitekti", būvkonstrukciju sadaļu izstrādājis "Celmiņa būvkonstrukciju projektēšanas birojs", piesaistīti speciālisti no SIA "EFIKO", SIA "A. Ābeles birojs", SIA "UMT", SIA "Labie koki", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Forma 2".

Patlaban turpinās darbi pie visa slimnīcas ēku kompleksa rekonstrukcijas pārbūves projekta izstrādes arhitektu biroja "Jaunromāns un Ābele" vadībā.

Iecerēts, ka esošās "ARS" telpas Skolas ielā 5 tiks saglabātas kā ambulatorā daļa, savukārt slimnīca Jāņa Asara ielā 3 kalpos par stacionāro daļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)