Banner 980x90

"Merks" vērsies tiesā par parāda piedziņu no "Ostas celtnieka" saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas būvniecību

Būvfirma SIA "Merks" vērsusies Kurzemes rajona tiesā Liepājā pret būvfirmu SIA "Ostas celtnieks", lai piedzītu parādu par Ventspils Mūzikas vidusskolas, kuras telpās atrodas arī koncertzāle "Latvija", būvniecību.

Rīga, 27.janv., LETA. Būvfirma SIA "Merks" vērsusies Kurzemes rajona tiesā Liepājā pret būvfirmu SIA "Ostas celtnieks", lai piedzītu parādu par Ventspils Mūzikas vidusskolas, kuras telpās atrodas arī koncertzāle "Latvija", būvniecību.

"Merks" un "Ostas celtnieks" 2016.gada decembrī izveidoja pilnsabiedrību "Merks-Ostas celtnieks" ar mērķi realizēt Ventspils mūzikas skolas ar koncertzāles funkciju būvniecību. 

"Objekts ir pabeigts un nodots pasūtītājam, savukārt pilnsabiedrības darba rezultātā ir zaudējumi, kurus atbilstoši noslēgtajam līgumam starp abiem uzņēmumiem ir jāsedz pilnsabiedrības dalībniekiem noteiktā proporcijā," skaidroja "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš.

Viņš norādīja, ka "Ostas celtnieks" šo pienākumu nav izpildījis un "Merks" ir iesniedzis prasību par šīs summas piedziņu. Prasības summa ir 257 209,11 eiro. 

Tiesas sēde ir nozīmēta 12.martā.

Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas būvniecība Ventspils Lielā laukuma dienvidu daļā tika sākta 2017.gada februārī. Jaunās ēkas ēkas kopējā platība ir 6883 kvadrātmetri. 76% telpu paredzētas skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles funkciju īstenošanai.

Ēkas projektu izstrādājis vācu arhitekta Deivida Kuka pārstāvētais arhitektu birojs "Haascookzemmrich Studio 2050". Būvdarbus veica apvienība "Merks - Ostas celtnieks", kas uzvarēja iepirkuma konkursā ar piedāvāto līgumcenu 25 630 451 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ieskaitot PVN 21% apmērā, ēkas būvniecība kopumā izmaksāja aptuveni 31 miljonu eiro.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pilnsabiedrība "Merks-Ostas celtnieks" sastāv no uzņēmumiem SIA "Merks" un SIA "Ostas Celtnieks". "Merks" pieder Igaunijas uzņēmumam "Oshausing Merko Investments". Savukārt "Ostas Celtnieks" vairākuma daļu turētājs ir Konstantins Bursakovskis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)