Banner 980x90

Mežaparka mazdārziņu apsaimniekotāji iebilst pret Rīgas domes jaunās skolas celtniecības plāniem

Rīga, 12.okt., LETA. Mežaparka mazdārziņu apsaimniekotāji iebilst pret Rīgas domes plāniem celt jaunu skolu pie Kokneses prospekta un Sudraba ielas krustojuma, raksta "Latvijas Avīze".

Skolu iecerēts celt 2,4 hektāros zemes, kur pašlaik 74 nomnieki apsaimnieko mazdārziņus. Mazdārziņu saimnieki uzskata, ka skolas celšanai Mežaparkā varot atrast arī citu teritoriju, kas, pretēji šai, būtu nesakopta. Protestējot pret ieceri, ticis sarīkots arī pikets, bet pašvaldības nostāja nav mainījusies.

Mežaparka attīstības biedrības vadītājs Andis Zīlāns uzsvēris, ka nenoliedz, ka skola ir vajadzīga, taču viņš šauboties, vai mazdārziņu teritorija ir vienīgā brīvā vieta, kur to celt. Gada sākumā tikusi sarīkota sanāksme, lai meklētu alternatīvu novietni skolai, taču pašvaldības pārstāvji ieradušies uz tikšanos, lai paziņotu iedzīvotājiem jau par gatavu lēmumu - jaunās skolas celtniecība esot iespējama tikai un vienīgi Sudrabu Edžus ielas un Kokneses prospekta stūrī, bet citi risinājumi neesot apspriesti.

Pēc Zīlāna stāstītā, toreiz Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs klātesošajiem cita starpā pavēstījis, ka 17 miljonu eiro vērtās jaunās skolas ēkas celtniecības finansēšanai tikšot pārdoti vairāki pašvaldībai piederošie īpašumi Mežaparkā, to skaitā ēka Lībekas ielā 27, kur skola ir pašlaik, kā arī bērnu un jauniešu centrs "Ezermala" Ezermalas ielā 36. Uz jautājumu, kāpēc jāpārdod ēka Lībekas ielā 27 un kāpēc nebūtu iespējams pārbūvēt un labiekārtot, Burovs esot atbildējis, ka jaunajai skolai tā neesot piemērota.

Būvniecības plāni esot sanaidojuši vietējos iedzīvotājus. Pirms dažiem gadiem nodibinātā Mežaparka skolas atbalsta biedrība, kurā apvienojušies Jāņa Poruka vidusskolas sākumskolas skolēnu vecāki, skolotāji un citi iedzīvotāji, aizstāv jaunās skolas ēkas celtniecību. Mežaparka skolas atbalsta biedrības valdes locekle un Rīgas pašvaldības kultūras pils "Ziemeļblāzma" direktore Inita Andžāne gan saka, ka biedrība tik kategoriski neiestājas par to, ka skolai jābūt Sudrabu Edžus ielas un Kokneses prospekta stūrī, kur pašlaik ir iedzīvotāju iekoptie mazdārziņi. 2016. gadā Rīgas domes priekšsēdētājam Ušakovam rakstītajā atklātajā vēstulē biedrība pieminējusi Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātes studentu piedāvāto pašlaik izmantotās ēkas Lībekas ielā 27 pārbūvi, minot to kā vienu no iespējām, kā skola tiktu pie labākām telpām, bet, tā kā par šo nepieciešamību pašvaldībai esot rakstīts un atgādināts jau gadiem ilgi, biedrība atbalsta pašvaldības lēmumu.

Kā ziņots, Mežaparka jaunā sākumskola tiks būvēta pie Kokneses prospekta un Sudraba ielas krustojuma. Pašlaik noslēgumam tuvojas skolas metu konkurss.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)