Banner 980x90

Ministriem lemjot par RPIVA likvidēšanu, protestētāji pie valdības ēkas veidos "dzīvo ķēdi"

Foto: LETA
Foto: LETA
Rīt, 21.martā, plkst.11.30 iepretim Ministru kabinetam notiks Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) protesta akcija, kurā akadēmijas studenti un darbinieki veidos "dzīvo ķēdi", iestājoties pret ieceri augstskolu likvidēt, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

Tieši rīt Ministru kabinets plāno pieņemt lēmumu par RPIVA likvidēšanu, pievienojot to Latvijas Universitātei.

Dalībai piketā RPIVA aicina ar īsu video rullīti, kas ievietots akadēmijas sociālā tīkla "Facebook" lapā, kur pēdējās nedēļās izvietoti daudzi video ar prasību saglabāt augstskolu un nosodījumu vēlmei RPIVA likvidēt.

"Dzīvās ķēdes" jau tikušas atveidotas vairākos video, tās veidojot gan ap RPIVA ēku Rīgā, gan ap filiālēm reģionos.

Kā norādīja augstskolā, protesta pikets "Dzīvā ķēde" būs kā noslēguma posms RPIVA Studentu parlamenta rosinātai nedēļu ilgajai protesta akcijai, kurā pret akadēmijas likvidēšanu apvienojās studenti, mācībspēki, atbalstītāji Rīgā un visās astoņās filiālēs Latvijā, apliecinot vienotību ne tikai par savu akadēmiju, bet arī iestāšanos par tiesisku un demokrātisku Latviju.

"Mēs aicinām apturēt RPIVA likvidāciju un uzsākt plašas, vispārējas konsultācijas ar visām iesaistītām pusēm, lai katram būtu skaidrs pārmaiņu process un iespējamie ieguvumi. Aicinām izanalizēt visu iesaistīto pušu vajadzības un bažas, rūpīgi izvērtēt dažādus izglītības reformu modeļus, katra modeļa ieguvumus un riskus, veicot skaidrus, uz pierādījumiem un mērķiem balstītus aprēķinus", uzsver piketa organizatori.

Kā ziņots, pirms divām nedēļām valdības koalīcijas padome vienojās jautājumu par RPIVA likvidēšanu iekļaut šīs nedēļas valdības sēdes darba kārtībā.

IZM plāno, ka reorganizācijas rezultātā LU pārņem RPIVA īstenotās augstākās izglītības programmas pedagoģijas jomā un komerczinībās, bet Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija - deju un mūzikas pedagogu izglītības programmas. Iecerēts, ka abas augstskolas pārņems arī darba tiesiskās attiecības ar šo programmu īstenošanā iesaistīto personālu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)