Banner 980x90

Nacionālajā bibliotēkā nākamnedēļ atklās sarunu skolas "Lampa" nodarbību ciklu

Rīga, 12.febr., LETA. Latvijas Nacionālās bibliotēkas konferenču zālē 21.februārī plkst.17 notiks pirmā "Sarunu skolas "Lampa" nodarbība, kurā piedalīsies Latvijas Universitātes profesore Ilze Rūmniece, aģentūru LETA informēja "Sarunu skolas" pārstāve Santa Margeviča.

Rūmniece pasākumā stāstīs par demokrātijas aizsākumiem, kā arī par retorikas rašanos. Lekcijas daļā profesore sniegs pārdomas par runas mākslas un demokrātijas aizsākumiem, savukārt praktiskajā daļā dalībnieki kopīgi meklēs labākos risinājumus mūsdienu saziņas situācijās.

Pasākums ir daļa no septiņu nodarbību cikla, kas tiek veidota, gatavojoties šī gada sarunu festivālam "Lampa". Četras nodarbības noritēs Rīgā, bet vēl trīs - lielākajās Latvijas pilsētās.

"Populisms, tukšas runas, narcisisms un pakāpšanās uz cita pleciem pēdējos gados ir kļuvušas par ierastām lietām. Mēs dzīvojam katrs savā sociālajā burbulī, tik dalītas informācijas un kategorisku viedokļu pasaulē, ka bieži vien vairs neprotam sarunāties - cieņpilni, argumentēti, uzklausot vienam otru un pieņemot, ka katram viedoklim ir tiesības pastāvēt, neatkarīgi no tā, vai tas sakrīt ar mūsējo. "Sarunu skola" būs tieši par cieņpilnas sarunu kultūras stiprināšanu, par argumentētu diskusiju, pretēju viedokļu uzklausīšanu, iedziļināšanos, domāšanu un analizēšanu," pasākumu ciklu aprakstīja festivāla direktore Ieva Morica.

Nodarbība ir bez maksas, uzrādot biļeti drukātā veidā vai viedtālrunī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)