Banner 980x90

Nākamgad plāno izvākt pirms 14 gadiem nelikumīgi izgāztos būvgružus Ķīšezerā apkārtnē

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas domes Mājokļu un vides departaments nākamgad plāno atvēlēt 600 000 eiro pirms aptuveni 14 gadiem nelikumīgi izgāztu būvgružu aizvākšanai no Ķīšezera un tā apkārtnes.

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien skatīja jautājumu par pašvaldības nākamā gada investīciju programmu, kurā Mājokļu un vides departaments prasījis finansējumu trīs projektiem.

Par 600 000 eiro departaments plāno veikt būvgružu izvākšanu no Ķīšezera - 2002.gada sākumā tika konstatēta nelikumīga būvgružu izbēršana Rīgā, Ezermalas ielā 20b un Ķīšezerā, kā rezultātā tika aizbērta krastmala un Ķīšezera akvatorijs 1,5 hektāru platībā.

Par būvgružu izbēršanas faktu tika ierosināta krimināllieta, kuras rezultātā netika konstatētas vainīgās personas, bet tika nolemts uzlikt par pienākumu būvgružu izvešanu no Ķīšezera veikt Rīgas domei. Būvgružu izvākšanai vajadzīgi 100 000 eiro projektēšanai, saskaņošanai un topogrāfijai, bet 500 000 eiro praktiskai darbu veikšanai.

Tāpat investīciju programmā Mājokļu un vides departaments prasa trīs miljonus eiro dzīvojamās mājas Dolomīta ielā 1 renovēšanai. Ir veikta ēkas pārbūvējamās daļas atbrīvošana no iedzīvotājiem, veikti pirmsrekonstrukcijas darbi, objekta sociālās daļas funkciju nepārtrauktības nodrošināšana un objekta konservācija, kā arī izstrādāts objekta daļas renovācijas projekts par 61 300 eiro. Plānots renovēt 86 dzīvokļus, tostarp nomainīt visus logus, siltināt ēku un izbūvēt liftu.

Savukārt trešais investīciju programmas projekts paredz Rīgas pašvaldības īpašumā un valdījumā esošo 38 dzīvojamo māju Vecmīlgrāvja mikrorajonā pievienošanu pilsētas centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem. Projektam plānoti 1,3 miljoni eiro.

Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" 2005.gadā sāka projektu, kura laikā Mežaparkā, Vecdaugavā un Vecāķos tika izbūvēti maģistrālie pilsētas ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli, līdz ar to projekta kompleksam risinājumam vajadzīgs pievienot centralizētajiem tīkliem dzīvojamās mājas Vecmīlgrāvja apkaimē.

Projekta laikā tiks novērsta vides piesārņojuma problēma, jo īpaši Vecmīlgrāvja mikrorajonā katru gadu rudenī un pavasarī palu laikā lietus ūdeņi ieplūst dzīvojamo māju sauso tualešu izsmeļamajās kanalizācijas bedrēs, pārpludinot tās un appludina dzīvojamo māju pamatus, pagrabus un pagalmus.

Izsmeļamo kanalizācijas bedru atrašanās māju tuvumā un māju pagrabos, pastiprināti bojā pirmo stāvu dzīvokļu grīdas segumu, dzīvokļos radot antisanitārus, nelabvēlīgus sadzīves apstākļus - izplatās kanalizācijas notekūdeņiem raksturīgā smaka un veselībai kaitīgās sēnītes un citi mikroorganismi. Turklāt dzīvokļos pastāvīgi ir paaugstināts mitruma līmenis, pasliktinot iedzīvotāju veselību. Tādējādi 38 dzīvojamo māju iedzīvotājiem tiks uzlaboti dzīves apstākļi, nodrošinot aukstā ūdens apgādes un kanalizācijas pakalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)