Banner 980x90

Nākamnedēļ prezentēs trīs "Baltijas simtgades ceļa" akcijā tapušus videoklipus

Rīga, 9.nov., LETA. Šodien, plkst.15, Latvijas valsts simtgades informācijas centrā notiks trīs videoklipu - Latvijas iedzīvotāju sveiciena lietuviešiem, igauņiem un somiem viņu valstu simtgadēs - pirmizrāde.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Institūtā (LI), klipi tapuši LI akcijā "Baltijas simtgades ceļš".

Institūtā atgādināja, ka ar BMX un šosejas divriteņiem, seniem spēkratiem, motocikliem, automašīnām, traktoru, SUP dēļiem, kā arī ar dziesmām un dejām šā gada 23.augustā Latvijas pilsētu un lauku teritoriju iedzīvotāji akcijas laikā no rokas rokā nogādāja īpašas kūkas kā sveicienu Lietuvas, Igaunijas un Somijas simtgadēs. Kūkas pēc vairāk nekā 100 gadus senas, paaudzes paaudzē nodotas receptes bija gatavojusi gardumu meistare Liene Zemīte.

Tautas sveiciena ceļojums pa Baltijas ceļa maršrutu tika iemūžināts video un pārtapis trīs video sveicienos. Video projekta režisors ir Lauris Ābele, bet tā realizāciju nodrošināja reklāmas aģentūra "DDB Worldwide Latvia".

"Šī video galvenais vēstījums ir - mēs, Latvijas cilvēki, sakām paldies saviem kaimiņiem, kas plecu pie pleca ir ar mums kopā gan priekos, gan atbildībā par nākotni. Jo arī pagātne reiz bija nākotne, ko visi kopā veidojām, un šodiena ir mūsu atbildība nākamās simtgades priekšā. No visas sirds pateicamies ikvienam, kurš ar darbiem vai labām domām bija klāt šī video sveiciena tapšanā!" skaidroja LI direktore Aiva Rozenberga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)