Banner 980x90

Neaizmirstamām brīvdienām viduslaiku gaisotnē Jaunpils pilī

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Senā bruņinieku pils Jaunpilī ir vieta, kur vēl joprojām jūtama viduslaiku elpa un izbaudāma to garša. Viesošanās pilī ir neaizmirstams piedzīvojums, kurš ved atraktīvā ceļojumā viduslaikos.

Jau ierodoties Jaunpilī, tālienē paveras pils lielais aizsargtornis – vēstnesis ceļotājiem. Vēl aizvien pils savus apmeklētājus pārsteidz ar savu pamatīgumu un biezajiem mūriem. 

Iepazīsti un piedzīvo viduslaikus
Viduslaiku aura pilī ir jūtama ne tikai sveču liesmās, velvēs un telpās, bet arī teatralizētajās ekskursijās ar viduslaiku personāžiem – mūku brāli Teodoru, Atslēgu glabātāju un citiem personāžiem. 

Barona prombūtnes laikā vienīgi Atslēgu glabātājai ir visu pils durvju atslēgas, lai viņa ikvienu viesi var iepazīstināt ar bruņinieku pils vēsturi, iekšējās kārtības ruļļiem, baronu un citu galminieku dievišķajiem un ellišķajiem darbiem.

Pils dāma ģimenes ar bērniem iepazīstina ar dāmu un bruņinieku dzīves likumiem un tikumiem, stāsta Jaunpils pils leģendas, kā arī pārbauda mazo pils dāmu un topošo bruņinieku viesošanās laikā iegūtās iemaņas. 

Jestrais un nebēdnīgais brālis Teodors ar pils kalponi un Mīlas dziesminieku lielākas draugu un radinieku kompānijas aicina doties jautrā piedzīvojumā viduslaikos. Katrs viesis iepazīst viduslaiku paražas, nodod bruņinieka zvērestu un izmēģina sievišķo un vīrišķo ieroču valdīšanas mākslu. Mīlas dziesminieks ceļojumu papildinās ar romantiskiem Dantes sonetiem. Ceļojums ir iepriekš jāpiesaka! 

Saviļņojošs ir mirklis, kad par godu ceļotāju vizītei skan lielgabala zalve no senā pils lielgabala! Sajūtas tikai paspilgtinās ietērpšanās viduslaiku stila tērpos, kas ļaus katram justies brīvāk un mainīt savu identitāti, kļūstot par nebēdnīgo mūku, stalto muižkungu, daiļo pils dāmu vai čaklo kalponīti.

Nogaršo viduslaiku ēdienus
Rūpēs par ceļotāju vēderu priekiem, vienā no senākajām pils daļām - bruņinieku ēdamzālē, zem velvju griestiem ir iekārtots viduslaiku krogs, kur sveču gaismā un senās mūzikas skaņās pils viesiem ir iespējams mieloties ar gardām ēdienu riktēm. 

Jau izsenis pils krogs ir pazīstams ar viduslaiku mielastiem, kas nav tikai maltīte, bet ir īsts piedzīvojums draugu, ģimenes un kolēģu lokā viduslaiku gaisotnē. Maltīte ir īpaša - tā ēdama gan ar koka karotēm, gan ar rokām. 

Ikvienam ir iespēja izvēlēties sev piemērotāko viduslaiku mielastu: Barona, Mūka, Viduslaiku un Kalpu. Bērniem pils saime piedāvā Viduslaiku bērnu un Mazo mūku mielastu. Lai sagatavotu ēdienus pēc senajām receptēm, viduslaiku mielastus ir jāpiesaka vismaz vienu dienu iepriekš!

Baudi viduslaiku gaisotni
Jaunpils pilī viesi var apmesties kādā no barona viduslaiku stila apartamentiem vai omulīgiem divvietīgiem numuriem. Romantiskais baldahīns, kamīna liesmas un skaistie skati, kas paveras no istabu logiem uz dzirnavu dīķi, kur savu uzticību pils viesiem apliecina gulbju pāris, rada mierpilnu vidi patīkamai un nesteidzīgai atpūtai. 

Ik brīdis, kuru pavadīsiet Jaunpils pilī, būs ar pozitīvām emocijām un pārsteidzošiem notikumiem bagāts! 

Vairāk par izklaides un atpūtas iespējām uzziniet Jaunpils pils mājaslapā www.jaunpilspils.lv.

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)