Banner 980x90

"Neatkarīgo deputātu frakcija" joprojām neatklāj, vai atbalstīs Turlā palikšanu Rīgas mēra amatā

Rīga, 17.jūn., LETA. Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcija" joprojām neatklāj, vai šonedēļ gaidāmajā balsojumā atbalstīs Rīgas mēra Daiņa Turlā (GKR) palikšanu amatā.

Frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs aģentūrai LETA stāstīja, ka neviena no domes frakcijām uz viņu izteikto piedāvājumu - atteikties no visiem politiskajiem amatiem - nav reaģējusi. "Mūsu piedāvājums ir spēkā, taču pagaidām nekādas virzības nav. To, kā balsosim ceturtdien, visticamāk, izlemsim īsi pirms sēdes, jo pagaidām turpinām sarunas ar Turlo un citiem deputātiem," sacīja Petrovs.

Pēc Petrova vārdiem, galvenais kritērijs frakcijas balsojumā būšot "skaidrība par nākotni", proti, vai Turlā vietā tiks piedāvāts kāds cits kandidāts vai arī mēra vieta paliktu tukša. Tāpat svarīgi būšot argumenti par to, kā līdzšinējā koalīcija Turlā vadībā plāno nodrošināt vēlētājiem dotos solījumus - ielu remontus, brīvpusdienas bērnudārzos un citas lietas. "Pagaidām jautājumu joprojām ir vairāk nekā atbilžu," izteicās deputāts.

Savukārt Petrova frakcijas biedrs Aleksejs Rosļikovs sacīja, ka, lemjot par neuzticības vai uzticības izteikšanu Turlajam, viņam svarīgi būšot būt pārliecinātam, ka domi "vada menedžeris", kas spēj izvest pašvaldību no ekonomiskās un saimnieciskās krīzes. "Politiskā balsojuma šeit nebūs," apgalvoja domnieks.

Opozīcijas rosinātais balsojums par neuzticības izteikšanu Turlajam ir iekļauts Rīgas domes sēdes darba kārtībā 20.jūnijā.

Kā ziņots, Rīgas domes opozīcijas partijas ir iesniegušas pieprasījumu par neuzticības izteikšanu Rīgas domes priekšsēdētājam. Opozicionāri ir solījuši balsot "pret" Turlā palikšanu amatā, savukārt "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" deputāti Turlo atbalstīšot. Tieši no "Neatkarīgo deputātu frakcijas" balsojuma būs atkarīgs, vai Turlais paliks amatā.

Neskaidrības par mēra turpmāko karjeru radās pēc šķelšanās "Saskaņas" Rīgas domes frakcijā. Īsi pēc Turlā ievēlēšanas amatā "par rupjiem pārkāpumiem" no frakcijas tika izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Petrovs, Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri vēlāk tika izslēgti arī no partijas kopumā. Šie politiķi izveidoja jaunu frakciju, kuru nosaukuši par "Neatkarīgo deputātu frakciju".

Pēc šķelšanās "Saskaņas" frakcijā domes koalīcija palikusi 28 deputātu sastāvā. Tas ir par vienu vairāk nekā ir opozīcijai, jo, Oskaram Putniņam izstājoties no partijas "Latvijas attīstībai", opozīcija palika 27 deputātu sastāvā. Putniņš līdz šim pamatā ir atbalstījis valdošo koalīciju. Lai pieņemtu lēmumu par mēra iecelšanu amatā vai atstādināšanu, kopumā nepieciešama vismaz 31 domnieka balss.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)