Banner 980x90

Nedēļas laikā no ērču kodumu izraisītām veselības problēmām ārstējušies vēl 11 cilvēki

Rīga, 10.sept., LETA. Aizvadītajā nedēļā Latvijas Infektoloģijas centrā palīdzība sniegta vēl 11 cilvēkiem, kuriem pēc ērces piesūkšanās parādījušās veselības problēmas, aģentūru LETA informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Mediķu palīdzība bija nepieciešama trim pacientiem ar ērču encefalītu, četriem pacientiem ar ērlihiozi un četriem - ar Laimas slimību.

No gada sākuma līdz šodienai Latvijas Infektoloģijas centrā ārstējušies 36 pacienti ar ērču encefalīta vīrusu, 29 pacienti ar ērlihiozi un 31 pacienti ar Laimas slimību.

Līdz šodienai centra laboratorijā pārbaudītas 4287 ērces, no kurām 27 ērces jeb 0,63% bija inficētas ar ērču encefalīta vīrusu. Savukārt centra uzņemšanas nodaļā pēc pacientu lūguma šogad noņemtas 1402 ērces.

Latvijas Infektoloģijas centra speciālisti aicina, dodoties dabā, ievērot piesardzības pasākumus, lai mazinātu ērces piesūkšanās risku. Jāģērbjas tā, lai ērce nevarētu palīst zem drēbēm, un vēlams izvēlēties gaišas krāsas apģērbu, lai ērce uz tā būtu viegli saskatāma un notraucama. Visefektīvākais veids, kā sevi pasargāt no inficēšanās ar ērču encefalīta vīrusu, ir vakcinācija, taču pret citām ērču pārnēsātām slimībām, kas nav mazāk bīstamas, vakcīnas nav, atgādina mediķi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)