Banner 980x90

Nedēļas nogalē Biķernieku trasi pierūcinās "Riga Summer Race" dalībnieki no septiņām valstīm 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šajā nedēļas nogalē, sestdien, 20.augustā un svētdien, 21.augustā, notiks Baltijas autošosejas festivāla "Riga Summer Race" 5 gadu jubilejas sacensības. Divu dienu garumā vairāk nekā 140 dalībnieki un 90 sporta automašīnas piepildīs slavenos Biķernieku līkumus ar spraigām izturības, veiksmes un ātruma cīņām. Šogad sacensībās pārstāvēs septiņas valstis. 

Kā pilsētas informācijas portālu riga24.lv informē pasākuma pārstāve Evita Tīdmane, Baltijas čempionātā sīva konkurence būs jaudīgāko automašīnu "Baltic Touring Cars" klasē, kurā šobrīd pieteikušies 20 sportisti, to vidū arī Latvijā iepriekš neredzēti braucēji. Viens no tiem ir titulētais soms Valle Makela ar savu "Lamborghini Gallardo GT3", tāpat par šīs klases favorītiem uzskatīti arī Egidijus Valeiša ar "Porsche 911 GT3" automašīnu un Mika Virtanen ar "Renault" spēkratu. Pirmo reizi šajā klasē startēs arī Valts Zvaigzne un Artūrs Batraks. 

Latvijas čempionāta divās "Kumho Challenge" klasēs kopumā pieteikušies 19 dalībnieki. "Nacionālajā klasē" savu pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā šajā jubilejas posmā centīsies aizstāvēt Jānis Vanks, kuram konkurenci sastādīs čempionāta otrās un trešās vietas īpašnieki - Garijs Rožkalns un Gatis Drēviņš. "Super 1600" klasē šī brīža kopvērtējuma tabulas rezultāti ir vēl ciešāki un iepriekšējā posma uzvarētājs "LMT Autoakadēmijas" pilots Mārtiņš Sesks, ieņemot trešo pozīciju, atpaliek par nieka diviem punktiem no otrās vietas ieguvējas Beātes Klipas un par četriem punktiem no šī brīža čempionāta līdera, krievu sportista Dmitrija Savatējeva (Dmitry Savateev). 

Jubilejas posmā skatītājus priecēs divas interesantas sacensību klases. 12 "Legend Car" klases braucēji no Latvijas, Somijas un Krievijas sacenstīsies par īpašo "Riga Summer Race" kausu. Ar ārzemju sportistiem sacentīsies latviešu autosportisti Konstantīns Calko, Uldis Timaks, Ernests Veismanis un Mārtiņš Steinerts. Savukārt VAZ un VOLGA vēsturisko automašīnu izturības braucienā dosies 15 automašīnas, kas šoreiz sacīkstes aizvadīs neierastā formātā, brauciena laikā veicot braucēju maiņu. 

Sacensībās Biķernieku trasē redzēsim arī astoņus Igaunijas čempionāta "BMW 325" klases sportistus.

Šogad "Riga Summer Race" piecu gadu jubilejas pasākumā būs iespēja vērot arī "ENEOS OIL 6H izturības sacensības", kas norisināsies sacensību pirmajā dienā, 21.augustā.

Biļetes uz "Riga Summer Race" iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv. Iepriekšpārdošanā biļešu cena 7 eiro, sacensību dienā 10 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam, invalīdiem, pensionāriem, ieeja bez maksas. 

Plašāka informācija par Baltijas autošosejas festivālu "Riga Summer Race" pieejama oficiālajā mājaslapā www.batcc.eu vai Facebook lapā "Riga Summer Race". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)