Banner 980x90

Noderīgi padomi, kas palīdzēs izvēlēties piemērotāko griestu lampu

Kad pienācis laiks labiekārtot mājokli un uzlabot telpu izskatu, liela nozīme ir griestu lampu izvēlei. Pareizi piemeklēta griestu lampa var atsvaidzināt interjeru un ienest tajā īpašu gaisotni. 

Griestu lampas pieejamas plašā izvēlē – gan ar vienu, gan vairākiem kupoliem, dažādās formās un krāsās. Turklāt lampu ražošanā tiek izmantoti visdažādākie materiāli. Tādēļ ikviens var izvēlēties savai gaumei un mājoklim piemērotāko risinājumu. 

Lai ar šo uzdevumu tikt galā būtu vienkāršāk, piedāvājam dažus noderīgus padomus. 

Griestu augstums
Pirmkārt, jāizvērtē, kāds ir griestu augstums mājoklī. Augstiem griestiem labi piestāv gaismas ķermeņi, kas tiecas lejup vai ir iekārti, piemēram, ķēdē. Savukārt nelielās telpās ar zemākiem griestiem vajadzētu izvēlēties mazāku izmēru apgaismes ķermeņus. 

Telpas iekārtojums
Nākamais būtiskais faktors ir telpas iekārtojums – lampa jāpieskaņo kopējam telpas stilam. Ja izvēli izdarīt ir grūti vai arī ir vēlme pēc kāda īpaša akcenta, iedvesmu var meklēt gan dažādās ar interjeru saistītās interneta vietnēs, gan žurnālos. Daudz labu ideju atradīsi arī, aplūkojot veikalu piedāvājumu. 

Lampas funkcijas
Noteikti jāpadomā, kādas funkcijas lampa pildīs. Ja tā paredzēta galvenokārt kā interjera elements, tad lielāka nozīme, protams, ir tās izskatam. Savukārt, ja lampas galvenā funkcija būs apgaismojuma nodrošināšana, tad jāizvērtē arī pirkuma praktiskā puse. Praktisks risinājums ir lampas, kurām var regulēt gaismas spilgtumu. Tas nodrošinās, ka ar vienu un to pašu apgaismes objektu var panākt dažādus efektus un mainīt noskaņojumu telpā. 

Lampas izmērs
Jāņem arī vērā, cik liela lampa nepieciešama. Te svarīgi ņemt vērā ne vien lampas izskatu, bet arī funkcijas. Ja griestu lampa nav paredzēts tikai kā stila elements vien, tad jāizvērtē arī praktiskā puse. Princips ir vienkāršs – jo lielāka platība jāapgaismo, jo lielākam jābūt gaismas ķermenim. 

Lampas novietojums
Kad domājam par to, kur novietot griestu lampu, pirmais nāk prātā telpas centrs – tādā veidā arī tiek nodrošināta maksimāla apgaismes ķermeņa funkcionalitāte. Taču tas nebūt nav vienīgais iespējamais risinājums – griestu lampu var novietot arī, piemēram, virs galda, dīvāna vai cita telpas elementa. 

Gaismas ķermeņu kombinēšana
Lielisku efektu var panākt, griestu lampas kombinējot ar citiem gaismas ķermeņiem, piemēram, pieskaņotām sienas lampām un galda lampiņām. 

Spuldzīšu izvēle
Būtiski, ka katrai lampai var izvēlēties sava veida spuldzīti, ar ko var regulēt gan gaismas intensitāti, gan krāsu temperatūru. Ekonomisks risinājums ir izvēlēties energoefektīvās LED spuldzītes, kas jāmaina reti un palīdz samazināt elektrības rēķinu. 

Kur iegādāties griestu lampas?
Griestu lampas un citi apgaismes ķermeņi nopērkami dažādās tirdzniecības vietās, tostarp arī interneta veikalos. Iespēju iepirkties internetā izmanto arvien vairāk cilvēku – un ne velti. Tas ir veids, kā ietaupīt laiku, jo piedāvājumu iespējams aplūkot jebkurā sev ērtā laikā, neizejot pat no mājām. 

Vēl kāda priekšrocība – izmantojot interneta sniegtās iespējas, var atrast arī labāko cenu piedāvājumu. Lielākie interneta veikali nodrošina arī vairākas preču piegādes iespējas, kas ikvienam ļauj izvēlēties sev ērtāko variantu, kā saņemt veikto pirkumu. 

Kas svarīgi – iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – iegādāto preci 14 dienu laikā var atdot atpakaļ veikalam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst pircēja prasībām. Pirms tam gan jāiepazīstas ar preču atgriešanas noteikumiem. 

Griestu lampa – svarīgs elements ikvienā telpā. Izvēloties piemērotāko, svarīgi ņemt vērā gan lampas dizainu, gan praktiskumu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)