Banner 980x90

Notiks vitamīnu diena un rudens lielais stādu gadatirgus NBD

Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) 12.septembrī notiks viens no šīs sezonas lielākajiem stādu gadatirgiem, kuru tradicionāli saucam par ''Vitamīnu dienas'' gadatirgu, tā kā līdzās rudenī pieaugošajai interesei par stādiem, šajā gadatirgū piedāvā arī jaunās ražas gardumus.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja NBD Informācijas un izglītības nodaļas vadītāja Lāsma Semerova, tāpat šī ir labākā iespēja iepazīt NBD dāliju un hortenziju kolekcijas, rudenī ziedošās ziemcietes un rozes.

Apmeklētājiem atvērta būs arī jaunā oranžērija, kur līdzās pirmajai eksotisko augļu – banānu, papaijas, greipfrūtu un citronu – ražai, tropu zāles baseinā plunčājas arī zelta zivtiņu jaunā paaudze. Pirmie tautas skaitīšanas rezultāti liecina, ka demogrāfiskā sprādziena rezultāts varētu būt ap 150 jauniem iemītniekiem.

Nacionālais botāniskais dārzs – tuvāk nekā šķiet! NBD galvenie vārti, kā arī jaunais Salaspils novada un NBD kopējais tūrisma informācijas centrs atrodas pārdesmit soļu attālumā no Salaspils dzelzceļa stacijas. Jau nepilns simts apmeklētāju paspējuši novērtēt Nacionālā botāniskā dārza un AS "Pasažieru vilciens" jauno kopīgo piedāvājumu, proti, uzrādot derīgu vilciena biļeti, pieaugušajiem tiek piedāvāta iespēja ar atlaidi iegādāties NBD ieejas biļeti! Ar šo akciju vēlamies padarīt pieejamāku Nacionālo botānisko dārzu tālīnākiem braucējiem, vienlaikus aicinot izmantot sabiedrisko transportu kā vidi saudzējošu pārvietošanās veidu.

Kopš sezonas sākuma esam ieviesuši arī ģimenes biļeti - 2 pieaugušajiem un 1 līdz 3 skolēniem NBD apmeklējums (ieskaitot oranžēriju) izmaksā tikai 5 eiro.

NBD gadatirgus devīze paliek nemainīga: "Atnāc, un būs Tavā dārzā tas, kā nav kaimiņam!"

NBD stādu gadatirgi notiek 7 reizes gadā katru mēnesi no aprīļa līdz oktobrim. Visplašākie gadatirgi ir aprīlī, maijā un septembrī, taču daudzi apmeklētāji uzskata par lietderīgu apmeklēt arī tā sauktos mazos gadatirgus, kad var nopirkt jau ziedošus augus – tātad izvēlēties nevis pēc etiķetēm un nostāstiem, bet izmantot iespēju, kad augs pats sevi parāda visā krāšņumā.

Oranžērijas apmeklējumam būs derīgas botāniskā dārza ieejas biļetes. Papildus biļetes ieejai oranžērijā nav jāiegādājas.

Derīgas ir visu veidu vilcienu biļetes, gan vienreizējās, gan abonementa biļetes, galvenais, lai viens no galapunktiem ir Salaspils vai abonementa biļetē norādītājā maršrutā ietilpst arī Salaspils, piemēram, abonementa biļete Ogre-Rīga.

Ieejas biļešu cenas (eiro):

Pieaugušie – 2,50;
Pieaugušie ar atlaidi – 1,50;
Skolēni – 0,70;
Studenti, pensionāri – 1,50;
Ģimene (2 pieaugušie un 1 līdz 3 skolēni) – 5,00;
Autostāvvietas izmantošana apmeklētājiem NBD teritorijā– 1,50.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)