Banner 980x90

Novembra izskaņā Rīgā notiks tradicionālā Latvijas vīndaru ražojumu degustācija

Rīga, 8.nov., LETA. Novembra izskaņā Rīgā notiks Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības rīkots vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācijas pasākums "Latvijas augļu un ogu vīna skate 2018", aģentūru LETA informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrībā.

Pasākumā būs iespēja tikties ar divpadsmit vīndariem un nodegustēt vairāk nekā 90 augļu, vīnogu un citu ogu vīnu un sidru šķirnes. Skates laikā gaidāmas arī vairākas aktivitātes, tostarp ikviens būs aicināts nobalsot par labāko vīnu. Pasākumā piedāvātie augļu, vīnogu, ogu vīni un sidri tapuši no Latvijā audzētiem augļiem un ogām, kā arī pagatavoti pēc profesionālām vīna darīšanas metodēm un paaudzēs nodotām zināšanām. Skates dalībnieki regulāri pilnveido savas prasmes, un vairumam no vīndariem ir atzīstamas godalgas un tituli.

Šā gada skatē piedalīsies divpadsmit vīndari, tostarp Alvils Elksnis no zemnieku saimniecības "Smilškalni" (zīmols "Smilškalni"), Ainārs Vanags no "Līgatnes vīna darītavas", Evija Kopštāle no SIA "Evi&Jo" ("Durbes veltes"), Mārtiņš Sants no SIA "Aizputes vīna darītavas", Oskars Žvagins no Lubānas vīnotavas (SIA "Aiviekstes klēts"), Džons Brauns no SIA "Jokas Development" ("Jokas"), Jānis Zilvers no "Zilver" vīndarītavas (zemnieku saimniecība "Pīlādži"), kā arī Sandris Laizāns no SIA "Tērvetes veltes" ("Tērvetes vīni"), Jānis Mikāns no IK "Cremon 6" ("Muižas Vīns"), Gunta Niedra no SIA "Mazburkas", kā arī Ivo Immermanis no SIA "Tēviņi" ("Tēviņu Mājas vīns") un Jānis Baunis no SIA "Bauņu sēta".

"Tas, ka šī skate notiks jau ceturto gadu un interese ir tikai pieaugoša, vēlamies to nodēvēt jau par tradīciju. Tradīciju, kura ik gadu paver iespēju jebkuram vīna cienītājam iepazīt profesionālākos Latvijas augļu un ogu vīna meistarus, kā arī nobaudīt jaunākos vīndara veikumus un atklājumus," sacīja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes loceklis Ričards Ivanovs.

Pasākums notiks 28. novembrī, plkst. 17.30 restorānā "Pullman Riga Old Town", Jēkaba ielā 24, Rīgā. Vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācija "Latvijas augļu un ogu vīna skate 2018" notiks jau ceturto gadu.

Pasākuma mērķis ir popularizēt kvalitatīva augļu un ogu vīna gatavošanu, salīdzināt tirgū piedāvāto augļu un ogu vīnu kvalitāti, informēt patērētāju par piedāvājumā esošiem vīniem, kā arī izvērtēt vietējā vīnmateriāla potenciālu augstvērtīga produkta iegūšanai. "Latvijas augļu un ogu vīnu skate 2018" notiek Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības īstenotā ELFLA projekta "Latvijas vīna tūrisma attīstība" ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)