Banner 980x90

Nozīmīgi kritēriji jauna skapja izvēlē

Skapis ir viena no tām mēbelēm, kas sastopama ikvienā mājoklī. Lieli, mazi, atvērti un slēgti – to dizaini ir tik daudzveidīgi, taču funkcija viena – drošā veidā uzglabāt mūsu apģērbus, apavus, veļu un citas mantas atkarībā no vajadzības. Rodoties nepieciešamībai pēc jauna skapja, var gadīties apmulst, jo mūsdienās to piedāvājums ir ļoti plašs, varētu pat teikt – milzīgs, taču arī pircēju vajadzību un vēlmju ir pietiekami daudz. Lai izvēlētos tieši savai guļamistabai piemērotu skapi, ir vairāki svarīgi kritēriji, kas jāņem vērā.
Vispirms iesakām pārdomāt šādus jautājumus:
• vai man ir svarīgi, cik daudz plauktu atrodas skapī?
• vai man nepieciešams daudz vietas, kur karināt apģērbu?
• vai man derētu augstāks un šaurāks, vai zemāks un platāks skapis?
• vai man nepieciešamas atvilktnes un cik daudz?

Atkarībā no Tavām vēlmēm un vajadzībām Tu spēsi saprast, vai piemērotāks būs skapis, kurā ir vairāk plauktu, vai tāds modelis, kurā ir daudz vietas drēbju novietošanai uz pakaramajiem. Svarīga ir arī atvilktņu esamība, lai tajās saliktu, piemēram, veļu un zeķes. 

Cik lielam jābūt skapim?
Uz šo jautājumu viennozīmīgas atbildes nav, taču vienīgais, ko vajadzētu ņemt vērā – nepērc mēbeli, kas neiederas telpas izmērā. Jo mazāka ir istaba, jo mazākam un kompaktākam vajadzētu būt arī skapim. Ierobežotas platības problēmu var atrisināt, domājot "vertikāli", nevis aizņemot vietu uz grīdas. 
 
Ja vēlies nesteidzīgi aplūkot guļamistabas mēbeļu piedāvājumu, salīdzināt to cenas un izmērus, iesakām ielūkoties interneta veikalā 220.lv, kur pieejami dažādi skapji visām vēlmēm un vajadzībām – kopumā 700 modeļu! 

Pirms iegādājies īsto skapi, rūpīgi veic mērījumus istabā, lai noteiktu, kādam vajadzētu būt ideālam skapja platumam, augstumam un dziļumam. Nekad nepērc nevienu mēbeli, pirms neesi noteicis tā vēlamos parametrus, pretējā gadījumā var nākties vilties, ja gadīsies nopirkt ko tādu, kas nemaz neieiet istabā. Ņem vērā, ka jāatstāj pietiekami daudz brīvas vietas skapja priekšpusē, lai tam varētu ērti piekļūt un atvērt durvis (ja vien tās nav bīdāmās) un atvilktnes.
 
Kā iegādāties skapi, kas piestāvēs manai guļamistabai?
Daudzi cilvēki sastopas ar grūtībām, cenšoties saprast, kāda stila skapis varētu vislabāk izskatīties telpā, kurā tas tiks novietots (visbiežāk – guļamistabā). Lai arī skapja ietilpībai un dizainam ir nozīme, ne mazāk svarīgs ir arī tā ārējais izskats, jo mēbele ir liela un viegli pamanāma, tādēļ tās izvēlei ir jābūt pārdomātai. Pirmkārt, vajadzētu pievērst uzmanību tam, lai skapis "neizlektu" uz kopējā fona un pārlieku nekristu acīs. Piemēram, Tu nevēlēsies pirkt antīka stila skapi, ja visa pārējā istaba ir iekārtota modernā stilā.
 
 Protams, ir izņēmumi, kad cilvēki tīšām eksperimentē ar dizainiem, taču vairumā gadījumu šī ir kļūda, no kuras atturēties. Tev, iespējams, patiks kas klasisks, taču tajā pašā laikā oriģināls un pievilcīgs. Zini, ka nekad nav iespējams "nošaut greizi", izvēloties skandināvu stila mēbeles, kas ietver minimālisma iezīmes, kas apvienotas ar izteiktu funkcionalitāti. Tās ir gaišas, skaistas un daudzpusīgas. 

Palūkojies uz savu guļamistabu un tajā esošajām mēbelēm šobrīd. Vai tās ir tumšos vai gaišos toņos? Vai dominē koks vai kāds cits materiāls? Kādas krāsas mēbeles Tev vislabāk patīk? Ņem vērā visus šos padomus un izvēlies skapi, kas būs Tavas guļamistabas papildinājums vairāku gadu garumā. Atceries, ka labāk ieguldīt vairāk un izbaudīt kvalitāti, nevis ietaupīt un pēc pāris gadiem atkal pirkt jaunu mēbeli. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)