Banner 980x90

Padomi, kā samazināt izmaksas par automašīnu ikdienā

Lai arī braukšana ar automašīnu ievērojami atvieglo mūsu ikdienu, tas ir salīdzinoši dārgs prieks. Pat vēl pirms mēs sēžamies pie stūres, esam jau sastapušies ar izdevumiem – OCTA, ceļu nodokli, tehnisko apskati u.tml. 

Lai izmaksas par automašīnu kaut mazliet samazinātu, Manapolise.lv tev sagatavojusi piecus noderīgus padomus ikdienai. 

• Meklē, kur iegādāties lētāku degvielu. Pārvietojoties no vienas vietas uz otru, tu noteikti ievērosi, ka dažādās degvielas uzpildes stacijās (DUS) cenas atšķiras. Nereti pat pretējās ceļa malās esošās DUS sacenšas par to, kurai būs zemāka cena. Kā zināms, auto bez degvielas iztikt nevar, un tās rezerves regulāri jāpapildina. Kāpēc gan nepameklēt vietu, kur to iegādāties lētāk nekā citur? 

Pievērs uzmanību arī DUS atlaidēm, akcijām un klientu kartes noteikumiem, lai izvērtētu, kurā gadījumā tu kā pircējs iegūsi vairāk. 

• Pārliecinies, ka tavas automašīnas riepas ir piepumpētas. Lai arī tas var skanēt dīvaini, taču šis vienkāršais uzdevums var palīdzēt tev ietaupīt naudu ilgtermiņā. Samazinoties spiedienam tikai par 15 psi, tavs auto patērēs līdz pat 6% vairāk degvielas, kas, attiecīgi, nozīmē to, ka tu ar pilnu bāku varēsi nobraukt mazākus attālumus. Ja automašīnas riepās ir pareizs gaisa spiediens, tu ilgtermiņā vari izvairīties no šādām izmaksām. Atceries, ka lielākajā daļā DUS ir ierīces, kur ne tikai pārbaudīt spiedienu, bet arī piepumpēt riepas. Izmanto šo iespēju. 

• Atrodi lētākas auto stāvvietas. Mūsdienās pilsētās ir grūti atrast vietu, kur noparkoties, turklāt teju visas stāvvietas ir par maksu. Tā vietā, lai visu laiku liktu mašīnu vienā un tajā pašā vietā, painteresējies pie draugiem, kolēģiem un paziņām par stāvlaukumiem, kur ir zemākas cenas. Ja iespējams, izmanto aplikācijas, kas palīdz atrast lētākās parkošanās zonas. Tas noteikti tev palīdzēs ietaupīt jau īstermiņā.  

• Samazini masu. Lai arī tas var šķist pašsaprotami, taču ne visi zina, ka smagāks auto palielina degvielas patēriņu. Vidēji katri papildus 50 kg tērē par 2% vairāk degvielas, tāpēc ir prātīgi padomāt, no kā savā mašīnā tu vari atbrīvoties, lai samazinātu kopējo masu. Pirmais solis varētu būt bagāžnieka iztīrīšana. Izvāc no tā ārā visu, kas tev nav nepieciešams, piemēram, darbarīkus vai citus piederumus, kas tev ikdienā, braucot ar mašīnu nav nepieciešami. Tāpat, ja tev ir jumta bagāžnieks, bet tas netiek lietots, ieteicams to noņemt. 

• Mazgā mašīnu pats. Nē, tas nenozīmē, ka tev jādodas uz tuvāko upīti vai ezeru un jāsāk mazgāt auto. Tā vietā tev ir vairākas drošākas un videi draudzīgākas alternatīvas. Pirmkārt, daudzās pilsētās mūsdienās ir uzstādītas pašapkalpošanās automazgātavas, kur par salīdzinoši mazu summu vari ne tikai nomazgāt un noskalot, bet arī apstrādāt auto ar aizsargājošu līdzekli spīdumam. Otrs variants ir kvalitatīva mašīnas mazgāšanas komplekta iegāde, lai par savu transportlīdzekli varētu parūpēties mājas apstākļos. Palūdz, lai tev kāds palīdz, un mašīna pavisam drīz būs tīra un mirdzoša! 

Neekonomiskākais variants šajā situācijā ir došanās un automazgātuvēm vai auto servisiem, kur spēkrata mazgāšanu veic speciāla iekārta vai darbinieks. Protams, par šādu pakalpojumu nāksies maksāt krietni vairāk nekā iepriekš minētajos gadījumos. 

Papildus padoms ikdienai: brauc prātīgi, jo tas ilgtermiņā atmaksāsies – tu neizraisīsi negadījumus, tādēļ par OCTA ar katru gadu varēsi maksāt mazāk. Lai veiksmīgs ceļš!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)