Banner 980x90

Paplašina aizliegumus iedzīvotājiem atrasties uz atsevišķu Rīgā esošu ūdenstilpju ledus

Rīga, 15.febr., LETA. Ņemot vērā laikapstākļus, meteoroloģiskās prognozes un iespējamību, ka neveidojas pietiekami izturīga ledus kārta, no šodienas tiek paplašināti aizliegumi iedzīvotājiem atrasties uz atsevišķu Rīgas administratīvajā teritorijā esošu ūdenstilpju ledus, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Aizliegums neattiecas uz Bābelīti, Velnezeru, Dambjapurva ezeru, Gaiļezeru un Ķengaraga dīķi, lai gan Ķengaraga dīķī aizliegts atrasties 60 metru attālumā no ietekas Daugavā, kā arī uz ūdenstilpēm Viesturdārzā, Vladimira Kudojara parkā un Uzvaras parkā.

Tāpat aizliegums neattiecas uz Mazjumpravas muižas dīķi, Bolderājas karjeru un Māras dīķi, kur gan aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus 150 metru attālumā no Mārupītes ietekas un 150 metru attālumā no Friča Brīvzemnieka ielas un Ojāra Vācieša ielas krustojuma.

Aizliegums neattiecas arī uz Juglas upes posmu no Brīvības gatves līdz Vidzemes alejai 1, tomēr Juglas upes posmā no Brīvības gatves līdz Vidzemes alejai 1 aizliegts atrasties tuvāk par 200 metriem no dzelzceļa tilta, kā arī Juglas ezeru, kur aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus tuvāk par 700 metriem no Juglas upes iztekas un tuvāk par 400 metriem no Juglas upes ietekas.

Vienlaikus aizliegums neattiecas uz Ķīšezeru, bet papildus Ķīšezerā aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus tālāk par 400 metriem no krasta līnijas, kā arī 900 metru attālumā no Juglas upes ietekas, 300 metru attālumā no Langas upes iztekas, 150 metru attālumā no iztekas pie Ezermalas ielas 10A, kā arī 900 metru attālumā no Mīlgrāvja tilta. Aizliegums arī neattiecas uz Ziemeļupi pie SIA "Rīgas ūdens" bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas stacijas "Daugavgrīva", tomēr papildus Ziemeļupē aizliegts atrasties 60 metru attālumā no ietekas Buļļupē.

Aizliegums neattiecas uz Buļļupes posmiem - no līča pie SIA "Rīgas ūdens" bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas stacijas "Daugavgrīva" līdz Dzintara ielai 30, ne tālāk par 30 metriem no krasta līnijas, no Vakarbuļļu ielas 2 līdz Vakarbuļļu ielai 16, ne tālāk par 30 metriem no krasta līnijas, no Kleistu ielas un Lielās ielas krustojuma līdz Lielajai ielai 73, ne tālāk par 30 metriem no krasta līnijas, Buļļupes līcī pie Birzes ielas 27A, ne tālāk par 30 metriem no krasta līnijas, kā arī 200 metru attālumā no Velkoņu ielas un Lielās ielas krustojuma.

Aizliegums neattiecas arī uz Bieķengrāvja posmu no Antenas ielas 3 līdz Mazajai Bauskas ielai 35, Sarkandaugavas posmu no Kundziņsalas 10.līnijas 1A līdz Kundziņsalas 1.līnijai 10A, ne tālāk kā 50 metriem no krasta līnijas un Sarkandaugavas posmu no Uriekstes ielas 14 līdz Uriekstes ielai 8A, ne tālāk kā 100 metriem no krasta līnijas un Kojusalas grāvi, tomēr papildus Kojusalas grāvī aizliegt atrasties 200 metru attālumā no Daugavas ietekas.

Vienlaikus aizliegums neattiecas uz Vecdaugavas posmu no Mangaļu prospekta 47 līdz Audupes ielai 1 un Vecdaugavas posmu no Mangaļu prospekta 62A līdz Vēdzeļu ielai 4, Āgenskalna līča posmu no Raņķa dambja līdz Balasta dambim 15 un posmu starp AB dambi un Kuģu ielu, tomēr papildus Āgenskalna līcī aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus 50 metru attālumā no Mārupītes ietekas un 70 metru attālumā no Zunda kanāla iztekas.

Aizliegums neattiecas arī uz Zunda kanāla posmu no Roņsalas ielas 1 līdz Enkura ielai 6A un Daugavas posmiem ne tālāk par 200 metriem no Beķergrāvja ielas un Krēmeru ielas krustojuma, no Ķengaraga ielas 10 līdz Kvadrāta ielai 25 - ne tālāk kā 50 metriem no krasta, lai gan papildus Daugavas posmā no Ķengaraga ielas 10 līdz Kvadrāta ielai aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus 100 metru attālumā no tiltiem, ceļu pārvadiem, iztekām un ietekām.

Rīgas pašvaldība atgādina, ka simtprocentīgi drošs ledus nemēdz būt, tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem jebkurā gadījumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)