Banner 980x90

Par Ķekavas domes priekšsēdētāju, visticamāk, kļūs Damlics

23.jūlijā ar 10 Ķekavas novada domes deputātu balsīm no amata atbrīvoto priekšsēdētāju Valtu Variku (Vidzemes partija), visticamāk, nomainīs Andis Damlics no "Reģionu alianses", aģentūrai LETA pastāstīja Varika atlaišanas iniciators - viņa priekštecis Roberts Jurķis (V).

Jurķis apgalvoja, ka viņa kandidatūra šajā gadījumā pat netika izskatīta, bet deputāti iepriekš vienojušies par Damlica kandidatūru. "90%, ka nākamais priekšsēdētājs būs Damlics," sacīja Jurķis.

Damlics bija starp desmit deputātiem, kuri iniciēja jautājumu par Varika nomaiņu. Sēde, kurā skatīs jautājumu par jaunā priekšsēdētāja iecelšanu amatā, gaidāma 23.jūlijā plkst.17.00. Tā būs ārkārtas.

Damlics dzimis 1960.gadā, ieguvis augstāko izglītību Rīgas Politehniskajā institūtā, pēc profesijas ir inženieris-mehāniķis. Iepriekš viņš bijis lidostas "Rīga" valdes loceklis. Drošības policija viņam noteica aizdomās turētā statusu par amatpersonas bezdarbību kriminālprocesā par iespējamo lidostas "Rīga" darbinieku sarunu izspiegošanu.

Kā ziņots, Ķekavas novada dome lēma atbrīvot no amata domes priekšsēdētāju Variku (Vidzemes partija). Lēmums tika pieņemts, par balsojot 10 deputātiem. Pret balsoja seši, viens deputāts nepiedalījās.

Jau ziņots, ka Varika atlaišanu rosināja 10 domes deputāti - labējo partiju pārstāvji kopā ar deputātiem no "Saskaņas centra". Iniciatīvas priekšgalā bijis iepriekšējais domes priekšsēdētājs Jurķis.

Jurķis aģentūrai LETA skaidroja, ka uz šādu soli deputātus mudinājusi Varika neizlēmība, bezdarbība un nespēja tikt galā ar amata pienākumiem. "Deputātiem ir beigusies uzticība priekšsēdētājam. Ir vajadzīgas aktīvas darbības, lai tiktu pieņemti lēmumi," pauda bijušais novada domes priekšsēdētājs.

Variks domes priekšsēdētāja krēslā nonāca pēc pašvaldību vēlēšanām pirms diviem gadiem, kad par viņu nobalsoja 11 deputāti, bet trīs bija pret. Vēl trīs deputāti - Andis Damlics ("Reģionu alianse"), Germans Ivanovs (SC) un Andris Ceļmalnieks (V) - uz pirmo domes sēdi nebija ieradušies. Variks amatā nomainīja Jurķi no "Vienotības".

Pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novada domē, kurā ir 17 deputātu vietas, uz vietu domē pretendēja 13 partijas, no kurām 5% barjeru pārvarēja astoņas. Trīs partijas uzrādīja līdzīgus rezultātus - Vidzemes partija ar 17,12% vēlētāju atbalstu saņēma četrus deputātu mandātus, "Vienotība", atpaliekot par 45 balsīm, saņēma 16,52% balsu un trīs vietas domē, bet vēl trīs vietas ieguva "Saskaņas centrs", kas vēlēšanās saņēma 14,52% balsu.

No partijas "Sadarbība" ar 7,35% vēlētāju atbalstu tika ievēlēts Igoris Malinausks un Linda Danileviča, bet no politiskās partijas "Reģionu alianse", pateicoties 8,17% balsu, pašvaldībā iekļuva Juris Krūmiņš un Andis Damlics. Savukārt "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un partija "Tautas kontrole", kā arī Latvijas Zemnieku savienība (LZS) pašvaldībā katra ieņēma pa vienam krēslam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)