Banner 980x90

Pašvaldība savā īpašuma atgūs zemi Kr.Barona ielā, uz kuras bija plānota futbola stadiona būvniecība

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
Pirmdien, 22.augustā, Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprināja sagatavoto lēmumprojektu, ar kuru atceļ Rīgas domes lēmumu par pašvaldībai piederošā stadiona Krišjāņa Barona ielā 116 nodošanu bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Ilze Krūkle. 

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 27.punktu un ņemot vērā jūlija beigās saņemto biedrības "Latvijas Futbola federācija" vēstuli, kurā tā informē, ka ar biedrības rīcībā esošajiem resursiem nav iespējams saviem spēkiem pilnvērtīgi veikt sporta kompleksa projekta realizāciju un nodošanu ekspluatācijā iepriekš noteiktajā termiņā – 2017.gada jūnijā.

2012.gada 31.janvārī Rīgas dome pieņēma lēmumu pašvaldībai piederošo nekustamo īpašumu Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 116A, Ērgļu ielā 2, Ērgļu ielā bez numura un Aleksandra Čaka ielā bez numura uz desmit gadiem nodot bezatlīdzības lietošanā sabiedriskā labuma organizācijai – biedrībai "Latvijas Futbola federācija".

Bija paredzēts, ka līguma darbības laikā daļa uzbūvētās infrastruktūras tiks nodota bezatlīdzības lietošanā pašvaldībai publisko funkciju veikšanai - sporta, īpaši futbola, popularizēšanai, veselīga dzīvesveida un jaunatnes sporta aktivitāšu veicināšanai un sporta izglītības programmu īstenošanai Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. Pēc sporta bāzes izbūves treniņu laukumus varētu izmantot arī tuvumā esošās izglītības iestādes un Rīgas Futbola skola.

Saskaņā ar plānoto Latvijas Futbola federācija bija apņēmusies līdz 2014.gada 31.martam šajā īpašumā izbūvēt Eiropas futbola asociāciju savienības (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prasībām atbilstošu nacionāla līmeņa trešās kategorijas stadionu ar 4000 skatītāju vietām un vairākiem treniņu laukumiem. Toreiz federācijas pārstāvji norādīja, ka "HatTrick III" programmā paredzētais finansējums 2012. un 2013.gadā ir seši miljoni eiro un par nodomu šo finansējumu izmantot Latvijas nacionālās izlases bāzes stadiona izbūvei ir saņemts UEFA un FIFA apstiprinājums. Diemžēl projekts apstājās pie transporta plūsmas izpētes, metu konkursa un Ekonomiskā pamatojuma izvērtējuma, tādēļ 2014. gada aprīlī Rīgas domes deputāti atzina par spēku zaudējušu Rīgas domes lēmumu, ar kuru pašvaldībai piederošais stadions Krišjāņa Barona ielā 116 bija nodots bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai.

2014.gada 13.septembrī, Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti atkārtoti apstiprināja Īpašuma departamenta sagatavoto projektu par nekustamo īpašumu Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 116A Ērgļu ielā 2 un Aleksandra Čaka ielā bez numura nodošanu bezatlīdzības lietošanā sabiedriskā labuma organizācijai - biedrībai "Latvijas Futbola federācija".

Tuvākajā laikā RD Īpašuma departaments teritoriju pārņems savā valdījumā, nodrošinot tai apsardzi. Tāpat tiek izstrādāti dažādi teritorijas attīstības varianti. Kā informēja RD Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs: "Viena no pašvaldības iecerēm ir šo teritorija veidot kā teritoriju pie Rīgas 84.vidusskolas – izbūvējot dažādu sporta veidu laukumus, rotaļu laukumus, āra trenažierus un nodot teritoriju apsaimniekošanā Rīgas Centra Humanitārajai vidusskolai. Tad 3,8 hektāru lielā teritoriju varētu izmantot apkārtējo skolu skolēni, tāpat arī iedzīvotāji.

Tāpat ir skaidrs, ka esošo tribīņu ēka, kas atrodas Kr.Barona ielas pusē, ir jānojauc, jo tās tehniskais stāvoklis ir tāds, ka tā vairs nav atjaunojama." Iespējams, jau septembrī būs zināms lēmums, kā pilsēta turpmāk izmantos teritoriju Krišjāņa Barona ielā 116A, Ērgļu ielā 2, Ērgļu ielā bez numura un Aleksandra Čaka ielā bez numura.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)