Banner 980x90

Patlaban tikai Viesītes novada pašvaldība LIZDA norādījusi uz nespēju kāpināt pirmsskolas pedagogu atalgojumu līdz 620 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Riga24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Riga24.lv
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai (LIZDA) apkopojot 67 pašvaldību atbildes par to spēju palielināt pirmsskolas pedagogu atalgojumu, tikai Viesītes novada pašvaldība norādījusi uz nespēju kāpināt to līdz 620 eiro no jaunā mācību gada sākuma.

Kā aģentūra LETA uzzināja arodbiedrībā, Viesītes novads LIZDA atbildējis, ka no 1.septembra pirmsskolas pedagogi par vienu likmi saņems 560 eiro. Šajā pašvaldībā norādīja, ka pedagogi strādās nepilnu slodzi. Savukārt Baldones novadā uzsvēra, ka patlaban pedagogi par likmi saņem 530 eiro, savukārt likmes palielināšanai jāmeklē papildu finansējums.

Par pirmsskolas pedagogu atalgojuma palielināšanu vēl lems vairākās pašvaldībās - augustā to skatīs Valmieras pilsētas, Ķekavas novada, Aglonas novada, Limbažu novada, Jelgavas novada, Ciblas novada un Alūksnes novada pašvaldībā. Arī Jūrmalas dome izskatīs iespēju nodrošināt 620 eiro atalgojumu par likmi. Rucavas novada, Strenču novada un Rēzeknes pilsētas pašvaldībā par minēto lems domes sēdē.

Līdz šim LIZDA saņēmusi 62 pašvaldību atbildes. Vairums jeb 41 no atbildējušajām pašvaldībām norādīja, ka no 1.septembra pedagogi var rēķināties ar 620 eiro atalgojumu.

Šādu algu saņems pirmsskolas pedagogi Kuldīgas novadā, Jaunpiebalgas novadā, Pārgaujas novadā, Raunas novadā, Vecpiebalgas novadā, Aknīstes novadā, Jēkabpils novadā, Ventspils novadā, Daugavpils novadā, Vecumnieku novadā, Rundāles novadā, Dobeles novadā, Auces novadā, Tērvetes novadā, Pāvilostas novadā, Durbes novadā, Krustpils novadā, Daugavpils pilsētā, Cesvaines novadā, Balvu novadā, Viļakas novadā, Rugāju novadā, Saldus novadā, Brocēnu novadā, Jelgavas pilsētā, Rēzeknes novadā, Tukuma novadā, Madonas novadā, Bauskas novadā, Burtnieku novadā, Riebiņu novadā, Lielvārdes novadā, Ogres novadā, Naukšēnu novadā, Apes novadā, Skrīveru novadā, Ķeguma novadā, Lielvārdes novadā un Krāslavas novadā, Pļaviņu novadā, Inčukalna novadā, Kokneses novadā, Engures novadā, Jaunpils novadā un Nīcas novadā.

Dagdas novada pašvaldība solīja nodrošināt vienlīdzīgu samaksu visiem novada pirmsskolas pedagogiem. Arī Priekuļu novada pašvaldība norādīja, ka tai būs iespēja palielināt atalgojumu pirmsskolas pedagogiem.

Piecas pašvaldības apliecināja, ka pirmsskolas pedagogiem nodrošinās atalgojumu virs 620 eiro. Turklāt daļā no šīm pašvaldībām jau tagad pedagogi saņemot lielāku atalgojumu, nekā tas noteikts valstī. Ar atalgojumu virs 620 eiro varētu rēķināties Salas novadā, Babītes novadā, Priekules novadā, Aizputes novadā, Carnikavas novadā.

Sešas pašvaldības solīja saviem pirmsskolas pedagogiem nodrošināt 680 eiro atalgojumu par likmi. To varētu saņemt Rīgā, Līgatnes novadā, Mārupes novadā, Jēkabpilī, Ikšķiles novadā, Aizkraukles novadā un Siguldas novadā.

LETA jau iepriekš ziņoja, ka 12.jūlijā LIZDA izsūtīja vēstuli 110 novadiem un deviņām republikas pilsētām ar lūgumu pašvaldībām rast iespēju palielināt pirmsskolas skolotāju darba algas likmi līdz 620 eiro par 40 darba stundām nedēļā jau no 2016.gada 1.septembra. LIZDA atbildes pašvaldībām lūdza sagatavot un iesūtīt līdz 17.augustam, lai 22.augusta padomes sēdē, balstoties uz iegūto informāciju, varētu lemt par turpmāko rīcību.

Kā ziņots, Ministru kabinets 5.jūlijā apstiprināja pedagogu atalgojuma jauno modeli, kurā iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)