Banner 980x90

Pāvesta vizītes laikā Latvijā pastiprinās imigrācijas kontroli

Rīga, 10.sept., LETA. Romas katoļu baznīcas pāvesta Franciska vizītes laikā Latvijā tiks pastiprināta imigrācijas kontrole, tomēr netiks atjaunota robežkontrole pie iekšējām robežām kā to plāno darīt Igaunijā, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes (VRS) preses pārstāve Jolanta Babiško.

Viņa norādīja, ka robežsargi veiks atbilstošus pasākumus visās robežšķērsošanas vietās, tai skaitā pastiprinās imigrācijas kontroli arī iekšējo robežu tuvumā.

Robežsardze līdz pagājušai piektdienai nebija saņēmuši Igaunijas paziņojumu par robežkontroles atjaunošanu, kā to paredz Šengenas nosacījumi.

Kā ziņots, Igaunija pirms šomēnes gaidāmās pāvesta Franciska vizītes uz laiku atjaunos robežkontroli pie Šengenas zonas valstu iekšējām robežām. Robežkontrole tiks atjaunota 24.septembrī - dienu pirms plānotās pāvesta ierašanās Igaunijā.

Tāpat vēstīts, ka jūlijā valdība Iekšlietu ministrijai piešķīra 60 432 eiro pasākumiem, kas nepieciešami pāvesta Franciska vizītes nodrošināšanai, tai skaitā pastiprinātas robežkontroles nodrošināšanai.

No minētās summas kopumā 42 580 eiro tika paredzēti pastiprinātai robežpunktu pārbaudei uz Latvijas ārējās sauszemes robežas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā no 19.septembra līdz 24.septembra pusnaktij. Tāpat šajā summa ietilpst izmaksas robežsardzes helikoptera iesaistei Valsts prezidenta transportēšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)