Banner 980x90

Pēc astoņu stundu dzēšanas darbiem šorīt likvidēts 40 hektāru liels kūlas ugunsgrēks Spilvas pļavās

Rīga, 29.marts, LETA. Šorīt pēc astoņu stundu dzēšanas darbiem Spilves pļavās izdevies nodzēst kūlas ugunsgrēku, kas bija izpleties 40 hektāru platībā, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) oficiālais tvitera konts.

Kā ziņots, Spilves pļavās trešdienas vakarā izcēlās plašs kūlas ugunsgrēks. Vairāk nekā 20 ugunsdzēsēji iesaistījās dzēšanas darbos paaugstinātas bīstamības kūlas ugunsgrēka likvidēšanai.

Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst.18.49. Taču VUGD pārstāve Inta Palkavniece aģentūrai LETA īsi pirms plkst.22 norādīja, ka dzēšanas darbi aizvien turpinās.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkos Latvijā aizvadītajā diennaktī cietis viens cilvēks, taču no kopējā ugunsgrēku skaita, lielākā daļa bija saistīti ar pērnās zāles ugunsgrēku dzēšanu, liecina VUGD operatīvā informācija.

Kopumā aizvadītajā diennaktī dzēsti 62 ugunsgrēki, no tiem 49 bija pērnās zāles dedzināšanas gadījumi. Trīs ugunsgrēki dzēsti Rīgā, trīs citās pilsētās, bet septiņas ugunsnelaimes reģistrētas novados.

VUGD veicis arī 19 glābšanas darbus un saņēmis 18 maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 1700 ugunsgrēki, no tiem 396 bija pērnās zāles dedzināšanas gadījumi. Ugunsnelaimēs cietuši 89, bet gājuši bojā 29 cilvēki, starp tiem divi nepilngadīgie.

https://www.youtube.com/watch?v=6Tub7uDTfEg

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)