Banner 980x90

Pēc ceļu satiksmes negadījumiem vakar hospitalizēti 12 cilvēki

Rīga, 5.janv., LETA. Vakar pēc dažādiem ceļu satiksmes negadījumiem slimnīcā nogādāti 12 cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

No 12 slimnīcā nogādātajiem cietušajiem astoņi bijuši gājēji. Visvairāk jeb septiņi gājēji mediķu aprūpē nonāca Rīgā, savukārt vēl viens - Zemgalē. Negadījumos cietušie gājēji bija vecumā no 24 līdz 81 gadam.

Lielākoties traumas gūtas uz gājēju pārejām. Pamatā gūtas vidēji smagas traumas, roku, kāju lūzumi, kā arī galvas traumas. Savukārt trīs gadījumi bijuši smagi - gūtas politraumas, kas ir vairāku ķermeņa daļu smagi ievainojumi.

Kādu 41 gadu vecu sievieti uz gājēju pārejas notriekusi automašīna, negadījumā gūstot politraumu, tostarp galvas un kājas traumas. Viņa stabilā stāvoklī nogādāta slimnīcā. 71 gadu veca sieviete notriekta, šķērsojot ielu. Viņa slimnīcā nogādāta ar politraumu, ieskaitot iegurņa , galvas, krūškurvja un vēdera traumām. Vissmagāk cietis kāds 61 gadu vecs vīrietis, kurš notriekts uz gājēju traumas. Vīrietis pēc traumas zaudējis samaņu, un palīdzību viņam sniedza divas mediķu brigādes. Cietušais smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā ar politraumu, tostarp smagu galvas traumu, krūškurvja un vēdera traumām.

Mediķi atgādina gājējiem būt uzmanīgiem, uzsverot, ka diennakts tumšajā laikā nepieciešams lietot atstarojošus elementus. Tāpat jāpārliecinās par drošību, šķērsojot ielu. Arī autovadītāji aicināti būt uzmanīgākiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši 1216 izsaukumus, no kuriem 135 saistīti ar traumām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)