Banner 980x90

Pēc Lielās Talkas Putnu dārzā puķes augs krāšņas

Vienā no jaunākajiem bērnu uzraudzības un pieskatīšanas centriem - Putnu dārzā, Rīgā mazie talcinieki kopā ar vecākiem iestādīja avenes, ziemcietes, vīteņrozi, izveidoja dobes garšaugiem un pākšaugiem, uzcēla vigvamu, ar lineļļas krāsu apstrādāja āra mēbeles un izgatavoja pārvietojamās koka karkasa mēbeles, tā atbalstot Lielās Talkas ideju - vairot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu.

"Pirmo reizi piedalāmies Lielajā Talkā un esam gandarīti, ka Putnu dārza pagalma labiekārtošanā atnāca palīdzēt mūsu mazo audzēkņu vecāki un darbinieku ģimenes locekļi, kā arī tuvējie kaimiņi un draugi. Paldies kaimiņiem kafejnīcai "Kairi" par gardo zupu un kliņģeri, viesnīcai "Dēkainis" par pašu cepto maizi. Talkā redzams, ka katrs no veicamā darba gūst prieku. Mazākie pieliek savu roku, cik nu katram spēka, bet pieaugušie lieliski tiek galā ar uzticētajiem darbiem. Lielās Talkas idejas pilnībā sakrīt arī ar mūsu Putnu dārza darbību, jo uzskatām, ka tieši vide ir viens no bērnu skolotājiem," atklāj Putnu dārza vadītāja Liene Salmiņa.

"Pavasaris ir laiks, kad tā vien gribas ko pastrādāt laukā un vislabāk kopā ar bērniem. Tā viņi redz, ka nekas nenāk bez darba un to - kā viss top. Pašiem pastrādājot, mazie bērni ļoti labi iemācās, ka nav labi raut, plēst. Es ar dēliņu dzīvoju tepat kaimiņos un izlēmām palīdzēt Lielajā Talkā. Gan pastrādājam un iepazīstamies ar citiem talciniekiem, gan ikdienā, garām ejot, paši arī redzēsim šodien pagalma labiekārtošanā paveikto. Būs patīkami." priecājas Āgenskalna iedzīvotāja Krista Ancāne.

Putnu dārzs ir jaunas koncepcijas bērnudārzs, kurā vadās pēc savulaik Itālijā radītās Reggio Emilia skolas principiem. Tie arī māca, ka bērnam jāļauj nonākt pie zināšanām, pašam darbojoties, ideālajā variantā kopā ar vecākiem.

Putnu dārzs Pārdaugavā, Rīgā atvērts 2016.gada sākumā kā Itālijā izveidotās Reggio Emilia pieejas koncepcijas bērnudārzs. Tā devīze ir "Prātam vajag spārnus.", un labākās Reggio Emilia globālās pieredzes idejas pielāgotas Latvijas videi. Putnu dārza mācībās ietverta valodas attīstība, matemātisko priekšstatu attīstība un konstruēšana, dabas mācība, mākslas (mūzika, deja, vizuālā, tēlotājmāksla) un rotaļas ar smiltīm u.c.dabas materiāliem.

Putnu dārzā no gada līdz piecu gadu vecu, dažādās valodās runājošu bērnu pieskatīšana darbadienās iespējama no plkst.8.00 līdz plkst.23.00, bet sestdienās no plkst.9.00 līdz plkst.19.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)