Banner 980x90

Pērn audzis loģistikas uzņēmuma "GEFCO" apgrozījums

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Globālā loģistikas pakalpojumu nodrošinātāja rūpnieciskās loģistikas jomā un Eiropas līdera automobiļu loģistikas jomā "GEFCO Grupa" apgrozījums 2015.gadā sasniedzis 4,2 miljardus eiro, kas ir par 3% vairāk, salīdzinot ar 2014.gadu.

Luks Nadals (Luc Nadal), GEFCO valdes priekšsēdētājs, apgalvo: "GEFCO sasniedza labus rezultātus 2015.gadā nestabilā ekonomiskā situācijā un vēl vairāk nostiprināja savu kā globāla loģistikas risinājumu nodrošinātāja pozīciju. Grupa paplašināja savu starptautisko pozīciju, apgūstot jaunus tirgus un iegādājoties holandiešu uzņēmumu IJC Global, kā arī paplašinot savu piedāvājumu kravu pārvadājumu un klientu loka jomā. Es uztveru Grupas sniegumu kā taustāmu pierādījumu klientu uzticībai GEFCO kompetencei: mūsu klienti zina, cik ļoti GEFCO komandas ir apņēmības pilnas, lai uzlabotu ikvienu loģistikas ķēdes posmu".

Grupas brīvās naudas plūsma bija 173 miljoni eiro trīs gadu laikā ar ļoti nelielu parādu, kas pierāda tās stabilo finanšu situāciju. Darbības plāns, kas tika ieviests 2014.gada vidū, lai palielinātu Grupas izmaksu elastīgumu, kopā ar Grupas izstrādāto uzņēmējdarbības modeli, veicināja efektīvu uzņēmuma izmaksu pārvaldību. Tai pašā laikā Grupa turpināja palielināt klientu loku un sasniedza 9,5% ienākumu pieaugumu starptautisko rūpniecības klientu jomā.

EBITDA ir zemāks nekā iepriekšējā gadā (-18%). Naftas cenu kritums, ekonomiskā krīze ir smagi skārušas tādas valstis kā Krieviju un Brazīliju, un grūtības automobiļu ražotājiem Latīņamerikā un Krievijā ir galvenie šī samazinājuma iemesli. Beidzot GEFCO komandu centieni radījuši pamatīgu pamatu nākotnei un ļāvuši GEFCO grupai saglabāt savu pozīciju starp desmit labākajiem loģistikas nodrošinātājiem Eiropā un būt līderim Eiropā nokomplektēto transportlīdzekļu loģistikas jomā. Diversifikācija kā izaugsmi veicinošs faktors Grupas darbības attīstība demonstrē diversifikācijas stratēģijas būtiskumu un veiksmīgu tās īstenošanu.

Izveidots 1949.gadā, lai apmierinātu automobiļu nozares loģistikas prasības, GEFCO uzņēmums sadarbojas ar galvenajiem automobiļu ražotājiem un piegādātājiem pasaulē, lai pārvaldītu un optimizētu to sarežģītās piegādes ķēdes. IJS Global iegāde ļāvusi GEFCO dažādot savu klientu loku, jo uzņēmums specializējas farmaceitisko produktu, augstās tehnoloģijas vai aeronautikas un kosmiskās aviācijas produktu pārvadājumos. Luks Nadals uzsver, ka "2015.gads noteikti bija pavērsiena punkts GEFCO attīstībā un globalizācijā, lai labāk palīdzētu saviem klientiem, kuri saskaras ar arvien sarežģītākiem loģistikas izaicinājumiem. Mūsu grupas misija ir palīdzēt viņiem pārvērst savas loģistikas ķēdes pievienotās vērtības ķēdēs – tagad un ilgtermiņā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)