Banner 980x90

Pieci iedvesmojoši veidi, kā izmainīt telpas izskatu, netērējot vairāk par 100 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ne vienmēr remontam ir nepieciešami lieli naudas līdzekļi un milzu darbs. Pareizi definējot telpas trūkumus, tos var vienkārši pilnveidot, izmantojot nelielus resursus. Veikalu tīkla "K-rauta" dizaina konsultante Alīna Eglīte ir pārliecināta, ka, domājot radoši, remontu var paveikt, netērējot vairāk par 100 eiro.

Novecojušas grīdas Nomainīt vai salabot nolietotas grīdas ir viens no veidiem, kā vienkārši izmainīt vizuālo izskatu visai telpai. To var veiksmīgi izdarīt, iegādājoties grīdas paklājus, iztērējot salīdzinoši nelielus līdzekļus. "Grīdas paklāji ir pieejami gan neitrālās krāsās, gan arī košās un spilgtās krāsās. Galvenokārt tos var saskaņot ar citiem jau esošiem aksesuāriem un dekoratīvajiem elementiem telpā. Ja nevēlaties uz grīdas ieklāt paklāju, tad jaunu izskatu par lētām izmaksām radīs arī jaunas grīdlīstes, tās atsvaidzinās līdzšinējo istabas vizuālo izskatu," stāsta Eglīte, uzsverot, ka aptuvenās izmaksas paklājiem ir no 6-50 eiro, grīdlīstes ar savienojumiem izmaksās vidēji 30 eiro.

Tekstils un koks omulīgākai guļamistabai Ja pārmaiņas ir plānotas guļamistabā, tad lielisks variants ir gultas pārveidošana. "Gultu var papildināt ar skapīšiem, tos novietojot katrā gultas galā, kā arī izveidojot jaunu gultas priekšas dekoru. To var izgatavot no koka sev patīkamā formā un krāsā. Uz gultas var novietot daudz dažādus spilvenus, interjerā izceļot krāsas un tekstilu, rezultāts būs panākts, un guļamistaba izskatīsies kā jauna," uzsver dizaina konsultante.

Ar spoguļiem un gaismekļiem vizuāli palielināt nelielu un tumšu telpu Telpas izskatu mājīgāku var padarīt, uzliekot logiem jaunas žalūzijas vai vienkāršus plānos aizkarus, kā arī uzstādot jaunus gaismas ķermeņus - tā var būt stāvlampa lasīšanas stūrītī, interesanta griestu lampa vai mazā galda lampiņa. Ja telpa ir neliela vai tajā neiespīd daudz gaismas, pareizi izvietojot spoguļus, var radīt lielākas telpas efektu. Spoguļi palīdzēs ienest gaišumu un plašumu telpā, ja to novietosi telpas tumšākajos stūros pretī gaismas avotam. Veikalu tīklā K-rauta var atrast ekonomiskus sienas spoguļu modeļus, sākot no 18 līdz 50 eiro. Savukārt dekoratīvie gaismekļi vidēji izmaksās no 30 līdz 40 eiro, aizkari aptuveni 20 eiro, bet žalūzijas no 8 līdz 30 eiro.

Spilgtas sienas krāsas un jaunas tapetes Lai atsvaidzinātu telpas izskatu, nav jāpārlīmē visas sienas. "Veikalos ir pieejamas tapetes ar dažādiem rakstiem, tematikām, ornamentiem un krāsām, kas paredzētas līmēšanai tikai uz vienas no istabas sienām. Šāds risinājums būs gan lētāks, gan prasīs mazāku piepūli. Krāsotām sienām pavisam jaunu izskatu piešķirs ar trafaretas palīdzību uzzīmēti ornamenti vai kāds interesants rakts, tas ir vienkārši, ātri un lēti," stāsta Eglīte, uzsverot, ka tieši krāsas ir tās, kas palīdz atdzīvināt vienmuļu telpu. Pavisam oriģināls risinājums ir durvju pārkrāsošana, ja ir apnicis vienmuļš un tumšs interjera risinājums. Tapešu izmaksas ir no 3 līdz 25 eiro par rulli. Savukārt viena sienas dekoratīvā tapete varētu izmaksāt 25 eiro. Krāsa griestiem aptuveni 30 eiro, bet sienām ap 40 eiro.

Telpaugi Ja ir vēlme par nelielām izmaksām telpai piešķirt dzīvīguma sajūtu, kā arī papildināt to ar skābekli, telpaugu iegāde būs pareizā izvēle. "Augu novietošana telpā ir būtiska mājas interjera sastāvdaļa, tie ne tikai uzlabo telpas estētiku, bet arī ienes telpā papildus dzīvību, pateicoties to zaļumam un pozitīvai ietekmei uz telpas mikroklimatu," stāsta dizainere, norādot, ka izmaksas augam ir no 4 līdz 20 eiro par skaistu dekoratīvu augu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)