Banner 980x90

"Pilsētvides serviss" un "Lautus" nepārsūdzēs Rīgas atkritumu apsaimniekošanas konkursa rezultātus

Rīga, 22.maijs, LETA. Apvienība "Pilsētvides serviss" un "Lautus" nepārsūdzēs Rīgas atkritumu apsaimniekošanas konkursa rezultātus, jo tie ir korekti un atbilst konkursa nolikuma prasībām, aģentūru LETA informēja "Pilsētvides serviss" pārstāve Olga Ribkina.

Uzņēmumu juristi ir noslēguši darbu pie Rīgas atkritumu apsaimniekošanas konkursa rezultātu izvērtēšanas, un nav atraduši apšaubāmas pozīcijas, līdz ar ko nav pamata pārsūdzēt dotā iepirkuma rezultātus.

"Konkursa gaitā mums bija daži precizējošie jautājumi, uz kuriem esam savlaicīgi saņēmuši pilnvērtīgas atbildes no konkursa organizatoriem, lai varētu turpināt darbu pie piedāvājuma izstrādes. Kopumā jāatzīst, ka konkursa organizācija un nolikuma prasību formulējuma kvalitāte bija augstā līmenī. Mēs neesam atraduši pamatu apstrīdēt konkursa rezultātus, un tiesāties tiesāšanās pēc nav mūsu stratēģija. Galu galā ieguvējiem no šī konkursa ir jābūt Rīgas iedzīvotājiem, kuru interesēs ir, lai jauns atkritumu apsaimniekotājs pēc iespējas ātrāk uzsāktu savu pienākumu pildīšanu," skaidroja "Pilsētvides serviss" valdes loceklis Jurģis Ugors.

Apvienība cer, ka konkursa uzvarētājs "CREB" spēs realizēt visus nosacījumus, kas ir atrunāti viņu piedāvājumā un rīdzinieki jau tuvākajā laikā izjutīs acīmredzamus uzlabojumus Rīgas atkritumu apsaimniekošanas sistēmā.

Savukārt "Pilsētvides serviss" turpinās sniegt atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Latvijas novados. Uzņēmums ir nostiprinājis savas pozīcijas Malienas reģionā un šobrīd procesā ir Gulbenes novada iepirkums, kurā "Pilsētvides serviss" ir startējis ar saimnieciski izdevīgāku piedāvājumu.

"Mums ir pietiekami daudz resursu un jaudas, lai startētu arī citu novadu konkursos ar gana lielām uzvaras izredzēm, kā arī izskatam iespējas par dalību konkursos Igaunijā un Lietuvā," uzsvēra Ugors.

Savukārt "Lautus" valdes loceklis Agris Marks uzsvēra, ka sadzīves atkritumu apsaimniekošana ir tikai piektā daļa no uzņēmuma biznesa. "Lautus" turpinās attīstīt pamatbiznesu, kas vēsturiski bija saistīts ar dažādu bīstamo atkritumu apsaimniekošanu - medicīnas atkritumiem, būvgružiem, ražošanas atkritumiem u.c. Nostiprinot un paplašinot esošās pozīcijas, sadarbībā ar ilggadējiem partneriem, "Lautus" turpinās nodrošināt bīstamo atkritumu apsaimniekošanu Baltijas valstīs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Getliņi EKO" ir noslēdzis 686,3 miljonu eiro vērtā Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas publiskās-privātās partnerības procedūru un par konkursa uzvarētāju atzinis "CREB Rīga".

"CREB Rīga" apvienojušies divi sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzēji "Clean R" un "Eco Baltia vide".

Pēc "Getliņi EKO" pārstāves Lindas Vītolas-Barānovas vārdiem, izvēlētā partnerība nodrošinās Rīgas iedzīvotājiem stabilu, prognozējamu un kvalitatīvu pakalpojumu ilgtermiņā. Pašvaldībai izvēlētais publiskās-privātās partnerības modelis nodrošina iespēju nenoslogot pašvaldības budžetu ar pakalpojuma nodrošināšanas un investīciju izmaksām.

Piedāvājumus procedūras otrajā kārtā iesniedza divas kandidātu apvienības: sadzīves atkritumu pakalpojumu sniedzēju SIA "Clean R" un SIA "Eco Baltia vide" izveidotā kapitālsabiedrība "CREB Rīga", un SIA "Pilsētvides serviss" un SIA "Lautus" izveidotā personu apvienība "Pilsētvides serviss un Lautus".

Atbilstoši publiskās-privātās partnerības procesam, konkursa uzvarētājs veidos kopuzņēmumu ar SIA "Getliņi EKO", lai nodrošinātu Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un investīcijas turpmākos 20 gadus.

Kā atklāja Vītola-Barānova, lielākās investīcijas Rīgas atkritumu apsaimniekošanas sistēmā paredzētas tuvāko divu gadu laikā. Visas investīcijas jāīsteno septiņu gadu periodā, lai Rīgā izveidotu sistēmu un infrastruktūru, kas ļauj pilsētai un Latvijai sasniegt Eiropas Savienības izvirzītos mērķus atkritumu apsaimniekošanā un pārstrādē līdz 2025. un 2030.gadam.

Pirmajā un otrajā projektu gadā 81% jeb 22,3 miljoni eiro investēs visas infrastruktūras izveidē, otrajā un trešajā projektu gadā - 4,86 miljonus eiro investēs atkritumu dalītās vākšanas iespēju palielināšanā un reģenerācijai jaudas sagatavošanai, no ceturtā līdz septītajam projekta gadam - 285 tūkstošus eiro ieguldīs bioloģiskās atkritumu savākšanas konteineru iegādē, bet no septītā līdz 20.projekta gadam ieguldīs investīcijas sistēmas uzturēšanai un modernizācijai, kā arī sabiedrības izglītošanai. Vienlaikus tas būs investīciju atguves periods.

Tāpat ziņots, ka 2017.gadā "Getliņi EKO" apgrozījums bija 17,247 miljoni eiro, kas ir par 21,5% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 73% un sasniedza 1,028 miljonus eiro.

"Getliņi EKO" nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Stopiņu novadā un īsteno lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Kompānija "Getliņi EKO" reģistrēta 1997.gadā. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)