Banner 980x90

Pirmo reizi šogad gaisa temperatūra Rīgā pakāpusies virs +30 grādiem

Rīga, 17.jūl., LETA. Otrdienas pēcpusdienā Rīgā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +30,4 grādiem, un +30 grādu robeža galvaspilsētā pārsniegta pirmo reizi kopš 2017.gada 12.augusta, kad bija +32,6 grādu svelme, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Līdz +30 grādiem gaiss otrdien sakarsis daudzviet valstī. Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī termometra stabiņš pakāpies līdz +31 grādam. Šī kļuvusi par līdz šim karstāko dienu valstī 2018.gadā.

Tā kā pēdējos mēnešos bieži pūtis ziemeļu vējš, kas Rīgai nes vēsāku gaisu no jūras līča, gaisa temperatūra galvaspilsētā reti pakāpusies tikpat augstu kā citviet valstī un citviet Baltijas jūras reģionā.

Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā otrdiena ir ceturtā diena pēc kārtas ar maksimālo gaisa temperatūru virs +30 grādiem, turklāt iepriekšējās divās dienās svelme Stokholmā pārsniedza +33 grādus. Arī trīs dienās jūnijā termometra stabiņš Zviedrijas galvaspilsētā pakāpās virs +30 grādiem.

Arī Norvēģijas galvaspilsētā Oslo šogad jau bijušas septiņas dienas ar karstumu virs +30 grādiem, savukārt Somijas galvaspilsētā Helsinkos otrdiena ir trešā diena pēc kārtas un trešā diena šajā gadā, kad gaisa temperatūra pārsniedz +30 grādu robežu.

Tallinas galvenajā meteoroloģiskajā stacijā šogad vēl nav pārsniegta +30 grādu atzīme, bet Viļņā tas noticis tikai vienu reizi - 30.maijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)