Banner 980x90

Pirms pērc jaunu plīts virsmu, izlasi šo!

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Virsma, uz kuras gatavot maltīti, ir nozīmīga ikvienas virtuves sastāvdaļa. Taču visas plīts virsmas nav vienādas! Ja nolem tādu iegādāties, tev vispirms būs jāizlemj, kuru no veidiem izvēlēties – elektrisko, gāzes vai indukcijas. Katrai plīts virsmai ir savas īpatnības, priekšrocības, kā arī trūkumi, par kuriem tev noteikti jāzina. Un to visu apskatīsim šajā rakstā. 

Indukcijas plīts virsmas
Indukcijas plīts virsmas, atšķirībā no daudziem citiem plīts virsmu modeļiem, ir līdzenas, jo karstuma avots atrodas zem stikla. Kad plīts ir ieslēgta, maiņstrāva caur metāla sildelementiem plūst turp un atpakaļ. Šis darbības veids ir ļoti drošs, tādēļ indukcijas plīts virsmas būs ideāli piemērotas ģimenēm, kurās ir mazi bērni, jo, ja uz virsmas neatrodas katls vai panna, siltums netiek radīts. Tiesa, jāņem vērā, ka šī veida virsmām ir jāizmanto speciāli trauki. Atšķirībā no gāzes un elektriskajām plītīm, kurās uzsilst pati virsma, indukcijas plīts elements uzsilda tikai uz tās esošo pannu vai katlu. 

Virsma parasti darināta no keramiskā stikla, kas ir viegli tīrāms un izturīgs. Tāpat šī ir laba izvēle tiem, kam svarīga energoefektivitāte, taču jārēķinās, ka plīts virsma maksās vairāk nekā elektriskā vai gāzes.

Gāzes plīts virsmas
Gāzes plītis un to virsmas ir pazīstamas jau daudzus gadus, tādēļ liela daļa pircēju tās joprojām uzskata par ekonomiski izdevīgākām un ērti lietojamām. Virsma nekavējoties ir gatava darbam, ir viegli regulēt karstuma apjomu, kā arī uz plīts drīkst izmantot dažādu materiālu traukus, tostarp lielās wok pannas. Taču, lai izmantotu šāda veida virsmu, nepieciešams gāzes pieslēgums vai arī jāiegādājas gāzes balons. Protams, tas attiecīgi paaugstina drošības risku, tādēļ šādas iekārtas uzstādīšanu labāk uzticēt speciālistam. Atšķirībā no indukcijas plīts virsmas šo nebūs tik viegli tīrīt. 

Elektriskās plīts virsmas
Tās darbojas, uzkarstot spolei vai deglim. Arī uz šim virsmām iespējams izmantot dažādu materiālu pannas un katlus. Karstuma līmeni var regulēt, taču ne tik precīzi kā gāzes plītīm. Ja nepieciešama precīza temperatūras regulācija, labāk izvēlēties gāzes plīti. Elektriskās plīts virsmas maksā vairāk nekā gāzes, taču mazāk nekā indukcijas. Protams, modeļi atrodami dažādās cenu kategorijās. Šis veids būs ideāli piemērots gatavošanai zemā temperatūrā, kā arī sautēšanai utt. Tīrīšanu var apgrūtināt situācijas, kad uz karstas virsmas uzpil šķidrums, jo tas piedeg virsmai un pēc tam ir grūti noņemams. 

Kā izlemt, kura plīts virsma der tieši tev?
Tagad, kad ir skaidrs, kādas priekšrocības un trūkumi piemīt katram plīts virsmu veidam, pienācis laiks izlemt, kurš modelis būtu piemērots tieši tev. Padomā, vai tu bieži gatavo ēst? Vai parasti to dari tikai sev vai arī vēl kādam? Cik daudz vietas ir tavā virtuvē? Vai varēsi atrast laiku, lai tīrītu plīts virsmu? Un, ja izvēlies indukcijas plīti, vai tev būs iespēja iegādāties tieši tai piemērotus traukus? 

Padomā par visiem šiem jautājumiem, kā arī, izvēloties plīts virsmu, pievērs uzmanību garantijas termiņiem. Izpēti, vai zīmols, kura modeli iegādājies, ir labi zināms un uzticams! Interneta veikalā 220.lv atradīsi pasaulē pazīstamu ražotāju plīts virsmas, piemēram, AEG, Beko, Electrolux, Samsung, Siemens, Whirlpool, Zanussi un daudzas citas. Tāpat vari izvēlēties sev ērtāko preces saņemšanas veidu – 220.lv veikalā vai arī, piemēram, pasūtīt piegādi līdz pat sava mājokļa durvīm, lai nekur nebūtu jābrauc! Un tieši šobrīd plīts virsmām ir pieejams līzings ar ļoti izdevīgiem nosacījumiem. Ir vērts ielūkoties!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)