Banner 980x90

Pirms Rīgas budžeta grozījumu skatīšanas paspēj aizpildīt desmit "tukšās vietas" domē

Rīga, 7.nov., LETA. Rīgas vēlēšanu komisija tomēr paguvusi nokārtot formalitātes, un jau šodien darbu Rīgas domē sākuši desmit jauni deputāti, novēroja aģentūra LETA.

Viņi ieņēmuši parlamentā ievēlēto pašvaldības deputātu vietas. Jaunajā Saeimā tika ievēlēti deviņi Rīgas domes opozīcijas deputāti un viena koalīcijas pārstāve.

Lielāko daļu no Saeimā iekļuvušajiem Rīgas domes opozicionāriem veido Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijas pārstāvji. Saeimā cerēja iekļūt visi deviņi JKP frakcijas deputāti, bet tas ir izdevies septiņiem - līdzšinējam frakcijas vadītājam Jānim Bordānam, kā arī Jutai Strīķei, Jurim Jurašam, Krišjānim Feldmanam, Sandim Riekstiņam, Lindai Ozolai un Evitai Zālītei-Grosai.

Viņu vietu domē ieņēmis Drošības un stratēģiskās pētniecības centra pētnieks Druvis Kleins, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrības valdes priekšsēdētājs Imants Keišs, Valsts probācijas dienesta vecākais speciālists Pēteris Aglonietis, jurists un SIA "Legatus" valdes loceklis Valters Bergs, Rīgas Tehniskās universitātes vieslektors un Valsts zemes dienesta analītiķis Māris Grīnbergs, kā arī Liepājas simfoniskā orķestra grupas koncertmeistars Mārcis Kūlis un jurists Jānis Ozols.

JKP frakciju turpmāk vadīs Ozols un Bergs.

No partijas "Latvijas attīstībai" frakcijas Saeimā ievēlēts tās priekšsēdētājs Juris Pūce un līdzšinējais vietvaras deputāts Mārtiņš Bondars. Viņu vietā darbu pašvaldībā sācis uzņēmējs un partijas valdes loceklis Andris Bačkurs un partijas jaunatnes nodaļas vadītājs, SIA "CNC SAAN" projektu vadītājs Edgars Lejnieks.

Savukārt valdošās partijas "Saskaņa" frakcijas rindas atstājusi viena deputāte - Regīna Ločmele-Luņova. Viņas vietā kolēģiem pievienojies ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas vada komandieris un vairāku uzņēmumu valdes loceklis Artūrs Hroļenko.

Kā ziņots, Rīgas dome šodien skatīs 2018.gada budžeta grozījumus.

Rīgas vēlēšanu komisijas vadītājs Juris Kokins aģentūrai LETA iepriekš pieļāva, ka komisija nepagūs nokārtot formalitātes, lai jau trešdien jaunie deputāti varētu piedalīties sēdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)