Banner 980x90

Pirms Ziemassvētkiem visvairāk pērk tieši grieztās egles

Vispirktākās ir grieztās eglītes, bet praktiskākie veikalu tīkla K-rauta klienti iegādājas podos audzētās, kā arī mākslīgās egles. Viņu vēlmes un vajadzības pēc galvenā Ziemassvētku simbola ir tik dažādas, ka pieprasījums ir gan mazākajām – 75 centimetrus mazajām, gan arī pat trīsmetrīgajām eglēm.

"Kā vislielāko dzīvās eglītes priekšrocību klienti, protams, novērtē tās smaržu. Lai arī eglīšu lielākais pirkšanas pieprasījums parasti ir pašā Ziemassvētku nedēļā, tomēr daudzi jau tagad paspējuši iegādāties mūsu eglītes. Bērnudārzos, skolās, dažādos darba kolektīvos, Ziemassvētku sarīkojumi notiek agrāk, bet kvalitatīva grieztā egle priecē pat vairākas nedēļas. Tai nebirst skujas, un egle saglabājas tikpat koša kā īsi pēc ciršanas," stāsta veikalu tīkla K-rauta dārzniecības konsultante Vēsma Dzintare.  Veikalu tīklā K-rauta grieztās egles pieejamas garumā no 75 cm līdz par 225cm, un to cenas ir sākot no 12.90 eiro līdz 44.90 eiro.

Lai radītu svētku noskaņu jau krietnu laiku pirms svētkiem, var iegādāties arī eglītes podos, piemēram, telpās tās ienesot tikai pašos Ziemassvētkos. "Podos audzētās egles izceļas ar savu dabīgumu, tādēļ pietiks, ja dekorē tikai ar sīkiem rotājumiem, lampiņu virtenēm, tieši poda daļu var aptīt ar audumu, papīru vai ielikt citā podā. Cilvēkiem patīk, ka, iegādājoties egli podiņā, pavasarī to iespējams pārstādīt dārzā," uzsver Vēsma Dzintare. Līdz metru augstu eglīšu podos cena ir 14.90 eiro, bet aptuveni 1,5 m augsto egļu cena 24,90 eiro.

 "Pēdējos gados klienti vairāk iegādājas mākslīgās egles, kas skaidrojums ar to, ka tās ir ļoti skaistas un praktiskas. Ražotāji ar dažādām tehnoloģijām panākuši, ka arī šīs egles izskatās vienlīdz dabīgi ar audzētajiem kociņiem - pat grūti pateikt, ka mākslīgas! " stāsta dārzniecības nodaļas konsultante Vēsma Dzintare. Lai arī mākslīgās eglītes svinību vietā neienes ierasto smaržu, taču tām nebirs skujas un būs izmantojamas arī nākamajos gados. Turklāt mākslīgās egles ir dekoratīvas - pieejamas gan baltā, gan zaļā krāsā. Daudzas mākslīgās eglēs ir iestrādātas lampiņas, rotājas čiekuri, sniega imitācijas. Mazākās mākslīgās eglītes maksā 11.90 eiro, bet lielākās - 3 metrus augstās nopērkamas par 199.90 eiro.

Arī veikalu tīkla K-rauta piedāvāto egļu statīvu klāsts ir plašs, un no 8.25 eiro līdz 20.42 eiro pieejami gan plastmasas, gan dekoratīvie metāla statīvi. Lai egle ilgāk saglabātos svaiga, svarīgi atcerēties to ik pārdienas aplaistīt, statīva pamatni papildinot ar ūdeni. Ir iespējams izmantot arī  mitras smiltis, kas ilgāk uzturēs mitrumu, egle būs stabilāka," atklāj veikalu tīkla K-rauta dārzniecības speciāliste Vēsma Dzintare. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)